Dit is hoe je de nieuwe Apple-bug kan oplossen

Door: Remmelt Mastebroek | 16 februari 2018 13:55

How To

Er is een nieuwe grote bug gevonden in iOS en macOS. Het gaat om een Indiaans teken dat niet per se schadelijk is, maar vooral vervelend: hij laat namelijk je telefoon of laptop crashen. Hoe je de bug onschadelijk kan maken in het geval dat iemand je het teken stuurt, lees je hier.

Het moment dat iemand het teken naar je toe stuurt via WhatsApp, mail, Messenger of via sms, kan je telefoon, laptop of zelfs je Apple Watch volledig vastlopen. Het teken kan niet geladen worden door het besturingssysteem, waardoor de app die het ontvangen heeft zal blijven proberen het teken te laden. De app loopt vast, en uiteindelijk zelfs je hele apparaat.

Het is niet de eerste keer dat Apple een bug als deze heeft. Een maand geleden ging er een link rond die je iPhone forceerde om opnieuw op te starten bij het openen.

Hoe los je dit op?

Het moment dat je de app sluit en weer opnieuw opent zal de app weer proberen het teken te laden. Zelfs al kan dit niet waardoor je systeem weer vast zal lopen. Je telefoon opnieuw opstarten werkt dus alleen als je daarna de app met het gesprek niet direct hoeft te openen. De enige oplossing die er nu is: laat iemand anders je een berichtje sturen en open deze via het berichtencentrum, op deze manier word je direct naar dit gesprek gestuurd. Zodra in het gesprekoverzicht het teken niet meer te zien is en je apparaat dus niet bezig is met het symbool laden kan je het gesprek verwijderen.

De mensen van Apple hebben al bevestigd dat ze druk bezig zijn met een update die de bug zou moeten oplossen. Deze zullen ze zo snel mogelijk uitbrengen.


Update:
iOS 11.2.6 en macOS 10.13.3 zijn beide te downloaden. Deze update zal de bug onschadelijk maken.

0 Reactie(s) op: Dit is hoe je de nieuwe Apple-bug kan oplossen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.