Snel contacten bellen vanaf je vergrendelscherm

Door: chwhynny-overbeeke | 17 maart 2017 09:41

How To

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om widgets aan je vergrendelscherm toe te voegen. Eén van deze widgets is een 'favorieten'-widget, waarin je maximaal 8 favoriete contacten en telefoonnummers kunt opslaan. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen. Zo kun je heel snel contacten bellen zonder je telefoon te unlocken.

Als je snel toegang tot je contacten wilt hebben, heb je geluk. In iOS 10 is het namelijk mogelijk om via een 'favorieten'-widget direct contacten en telefoonnummers te benaderen. Aan deze lijst kun je maximaal 8 personen of nummers toevoegen.

Widgets

Je kunt je widgets benaderen door op het thuisscherm van links naar rechts te vegen. Dat is overigens de oude manier om je iPhone te ontgrendelen. Tegenwoordig, vanaf iOS 10, hoef je alleen maar op de thuisknop te tikken om je telefoon te ontgrendelen.

Je kunt je widgets ook benaderen zonder eerst je iPhone te ontgrendelen. Dus als je op een vergrendelde iPhone van links naar rechts veegt, kun je meteen je favoriete contacten zien en opbellen. Dit is erg handig in een noodsituatie, omdat je zo geen tijd verspilt door met je telefoon te moeten rommelen.

Favoriete contacten instellen

Om bepaalde contacten en/of telefoonnummers als favoriet te markeren en in de widget te zetten moet je het volgende doen.

Let op: Het is alleen mogelijk om contacten aan je favorieten toe te voegen. Dus als je een nummer wilt toevoegen dat nog niet in je contactenlijst staat, zul je dit eerst als contact moeten opslaan. Dat kun je doen door in de Telefoon-app naar het tabblad Contacten te gaan en bovenaan op de + knop te drukken. Vervolgens kun je elk gewenst telefoonnummer toevoegen, waaronder het alarmnummer.

Om een contact als favoriet te markeren, moet je naar de Telefoon-app gaan. Druk hier op het tabblad Favorieten en druk bovenaan op de +-knop. Navigeer naar het contact dat je aan je favorieten wilt toevoegen en druk op het omlaagwijzende pijltje naast Bel. Selecteer een telefoonnummer en kies op welke manier je wilt dat dit nummer gebeld wordt.

Op deze manier komt het contact in je lijst met favorieten te staan. Je kunt zoveel contacten aan je favorieten toevoegen als je maar wilt, maar vergeet niet dat de widget maximaal 8 contacten kan bevatten.

De widget instellen

Om de 'favorieten'-widget aan je widgets toe te voegen, moet je je iPhone ontgrendelen en naar het thuisscherm gaan. Veeg met je vinger van links naar rechts totdat je widgets worden weergegeven. Scroll omlaag en druk op Wijzig. Zoek naar Favorieten en druk op de groene knop voor Favorieten.

Nu maakt de 'favorieten' widget deel uit van je widgets, en kun je deze benaderen door van links naar rechts te vegen. Om deze widget bovenaan de lijst te zetten, moet je je vinger op de drie horizontale streepjes naast de widget leggen en deze omhoog slepen. Druk als je losgelaten hebt op Gereed.

Om ervoor te zorgen dat alle 8 favoriete contacten altijd worden weergegeven moet je eenmalig op Toon meer drukken bovenaan in de widget.

2 Reactie(s) op: Snel contacten bellen vanaf je vergrendelscherm

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 maart 2017 09:55 hetklopt
  Hoe verwijder je favorieten zonder het telefoonnummer uit het telefoonboek te halen, maar om in de widget plaats te maken voor een ander?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 maart 2017 09:56 hetklopt
  Hoe verwijder je favorieten zonder het telefoonnummer uit het telefoonboek te halen, maar om in de widget plaats te maken voor een ander?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.