Digitaal tekening-archief met Canvsly

Door: Evi Maquoi | 31 mei 2018 10:33

Artweaver
How To

Bewaar je alle tekeningen en knutselwerken van je (klein)zoon of -dochter? Na enkele jaren is dat ongetwijfeld een gigantische stapel. Maar krijg het maar eens over je hart om alles weg te gooien … bewaar de kunstwerken daarom eerst digitaal met Canvsly.

App installeren

Canvsly is een app voor Android en iOS waarmee je foto’s maakt van de kunstwerken die je kleine Picasso’s maken. Je kunt de tekeningen opslaan per kind. De mooiste kleurplaten kun je dan nog wel fysiek bewaren, de andere mogen in de prullenbak. Om de app te installeren zoek je in Google Play of de App Store naar Canvsly. Je moet een account aanmaken. Dat kan handmatig of net iets sneller via een Facebook-account. Via Settings / Add Mom/Dad kun je ook je partner toegang geven tot de collectie.

Profielen aanmaken

Met de blauwe knop met de kunstenaar onderaan in de balk, kun je een profiel voor je kind(eren) aanmaken. Tik op het plusteken en vul de informatie onder Add Artist in. Geef voor- en achternaam op, kies het geslacht en voer de geboortedatum in. Eventueel voeg je zelfs een profielfoto toe. Bevestig met de Done-knop in de rechterbovenhoek. Herhaal dit om eventueel meerdere kinderen toe te voegen.

Een artiest toevoegen is kinderspel.

Tekeningen archiveren

Komt zoon- of dochterlief met een tekening naar huis? Dan tik je centraal onderaan op de knop met de camera. Je fotografeert het kunstwerk in kwestie en maakt eventueel gebruik van de flitser. Reeds gemaakte beelden uploaden kan eveneens. Vervolgens kun je de afbeelding nog wat bijsnijden of de helderheid optrekken. Ga verder met Accept. Daarna geef je het creatieve werkje nog een titel en selecteer je de naam van de artiest (het kind). De datum wordt automatisch ingevuld. Het is ook mogelijk om mappen aan te maken. Voltooi met Done. Om op elk ogenblik naar de kunstwerken te kijken, tik je linksonderaan op de knop met het schilderspalet. Leuk om na een paar jaar samen met je (klein)kind terug te kijken!

0 Reactie(s) op: Digitaal tekening-archief met Canvsly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.