De vijf beste Workflow-tips voor je iPhone

Door: Richard Veenstra | 24 juli 2018 13:34

How To

Een paar maanden geleden kocht Apple de app Workflow, een krachtige app waarmee je processen kunt automatiseren op je iPhone. In dit artikel lees je vijf interessante dingen die je met de app kunt doen.

Workflow installeren

Nadat je Workflow hebt geïnstalleerd, kun je op Gallery tikken om een workflow te laden of op het plusje om een nieuwe workflow te maken. Je ziet ook een widget van Workflow in de dagweergave van waaruit je toekomstige workflows kunt starten.

Tik op Settings om Workflow Sync in te schakelen. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je workflows delen tussen al je Apple-apparaten. Wie wel eens met Automator op de Mac heeft gespeeld, snapt meteen hoe Workflow werkt, de app vertoont veel gelijkenissen met dit automatiserings-programma.

Tik op Gallery en vervolgens op Essentials voor de volgende vijf workflows. Tik op een workflow en kies Get Workflow om een workflow te installeren. Vanuit de dagweergave tik je vervolgens op de desbetreffende workflow.

Maak een workflow of kies er één uit de Gallery.
Onder Essentials vind je veel handige workflows.

1 - Fooi berekenen

Snel even berekenen hoeveel fooi je wilt geven in een restaurant, installeer dan Calculate Tip. Tik op Calculate Tip, geef het bedrag aan en kies hoeveel procent fooi je wilt geven. De fooi wordt nu weergegeven.

Standaard kun je 12%, 15%, 18% of 20% fooi geven, maar voor Europese begrippen is dit wel erg veel. Om dit te veranderen, open je app en open je de workflow. Onder Choose from Menu druk je op 20% en verander je dit in 10%, de 18% kun je in 5% veranderen. Middels de drie streepjes zet je de percentages nu in de goede volgorde.

Vervolgens moet je de waardes bij je nieuwe percentages eronder veranderen. Tik achter Number en voer 0,05 en 0,1 in. Sluit af door op Done te tikken. Als je nu de workflow weer start, kun je kiezen uit 5%, 10%, 12% en 15%.

Bereken met deze workflow je fooi.
Binnen een seconde zie je hoeveel je als fooi kunt geven.

2 - Deel je locatie

Installeer de workflow Share Location en deel je locatie gemakkelijk via een iMessage-berichtje. Als je voor het eerst op de workflow tikt, krijg je een melding waar je wordt gevraagd of Workflow toegang tot je locatie en contacten mag hebben. Tik op Sta toe en OK.

Start de workflow en nadat het je locatie heeft bepaald, wordt de Berichten-app automatisch geopend. Omdat de locatie via een Apple Maps-url wordt gedeeld met je contactpersoon, is het wel noodzakelijk dat de ontvanger een iPhone heeft.

Je moet de app even toestemming geven om je locatie op te vragen.
De ontvanger moet wel Apple Maps hebben.

3 - Navigeer naar je volgende afspraak

Wil je snel weten hoe je bij je volgende afspraak in je agenda komt? Installeer dan Directions to Next Event. Als je de workflow voor de eerste keer gebruikt, moet je de app toegang geven tot je Agenda-app.

Kies één van de agenda-opties die wordt weergegeven en de workflow berekent hoe je het beste naar deze afspraak komt. Alleen de agendaopties die een adres hebben, worden weergegeven.

Bereken snel hoe je bij je volgende afspraak komt.
Alleen de opties met adres worden getoond.

4 - Een QR-code scannen

Eén van de frustrerende dingen in iOS is dat je niet meteen een QR-kunt scannen met de Camera-app. Met de workflow Scan QR Code is dit wel snel mogelijk. Je moet de app wel even toestemming geven tot je camera.

Tik op Scan QR Code en je kunt meteen een code scannen. Als de code een webadres bevat of andere koppeling, dan wordt dit meteen in Safari of andere app geopend. Handig!

Eindelijk een snelle manier om een QR-code te scannen.
De koppeling wordt meteen geopend, in Workflow wordt de url weergegeven.

5 - Een pdf maken

Met de workflow Make PDF maak je overal meteen een pdf-bestand van, zelfs van een website in Safari. Deze workflow verschijnt niet als widget, maar kun je vanuit apps oproepen vanuit het deelscherm.

In Safari tik je op de deel-knop. In de onderste balk tik je op Meer en zet je de schuif achter Run Workflow aan en druk op Gereed. Nu verschijnt deze optie de volgende keer ook bij de deel-opties. Tik op Run Workflow en kies Make PDF. Een voorvertoning van de pdf wordt gegenereerd en deze kun je vervolgens delen via het deelmenu.

Tik op make PDF om een pdf-bestand te maken.
De pdf kun je vervolgens makkelijk delen.

0 Reactie(s) op: De vijf beste Workflow-tips voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.