De 5 beste weer-apps voor iOS

Door: Richard Veenstra | 29 juni 2017 10:43

Review

Wat wordt de bestemming van je lastminute of blijf je toch gewoon maar thuis deze zomer? Je iPhone heeft een standaard weer app waarmee je prima de meeste informatie kunt inzien, maar er zijn betere apps beschikbaar als je hooikoorts hebt of als je wilt weten of je nog snel naar de supermarkt kunt fietsen voordat de regen op je hoofd valt. Tijd voor de 5 beste weer-apps!

Apple weer

De standaard weer-app op je iPhone of iPad open je waarschijnlijk elke dag en levert je informatie over de temperatuur en of het gaat regenen. Je kunt plaatsen toevoegen aan je lijst door op de drie streepjes te tikken naar beneden te scrollen en op het plusje te tikken. Hier vind je ook een optie om de temperatuur in Fahrenheit weer te geven.

Tik op een stad om meer details over het weer te weten te komen, de hoogste dagtemperatuur wordt in wit weergegeven, de koudste nachttemperatuur in grijs. Scroll verder naar beneden om te zien hoe laat de zon opkomt, hoe groot de kans op regen is en wat de UV-index is.   

De standaard app levert al heel wat informatie.

Buienradar

Buienradar is onmisbaar in ons land.

Een belangrijke app om in Nederland bij de hand te hebben, je weet maar nooit wanneer de volgende regenbui eraan komt. Als je voor het eerst de app start, moet je aangeven dat Buienradar je locatie mag weten. Als je wilt dat je een melding krijgt wanneer het gaat regenen, tik je op Is goed, toon de pop-up en sta je meldingen van Buienradar toe.

Tik op het vergrootglas en een tweede pagina wordt geopend, je kunt nu middels knijp- en veegbewegingen je exacte locatie bepalen of inzoomen op een grote regenwolk. Onderin zie je de tijd lopen en zo weet je precies wanneer de regenbui bij jou aankomt.

Tik op Alert om te bepalen wanneer de app je een melding moet geven. Kies Maak een buienalert aan, selecteer een locatie en geef aan tussen welke tijdstippen je een melding wilt krijgen. 

WeatherPro

Een zeer goede app van Duitse makelij is WeatherPro. Er zijn twee versies beschikbaar, de gratis versie toont reclame in de app. De app heeft een regenradar geïntegreerd en heeft het vaak bij het juiste eind.

Tik op een dag en je ziet per tijdsspanne van drie uur hoe groot de kans is dat het gaat regenen en hoeveel minuten de zon zal schijnen. Je kunt de app verbinden met je Netatmo weerstation of je Apple Watch en je hebt bovendien toegang tot webcams en weerfoto´s.

WeatherPro heeft het meestal bij het juiste eind.

Hooikoorts

Met Hooikoortsradar Lite zie je per provincie hoe de pollensituatie is.

Heb je last van hooikoorts, dan vang je bij de meeste weer-apps bot. Pollennieuws is een goede app als je wilt weten welke bomen en planten in bloei staan. Je kunt per uur zien welke veroorzaker de hoogste belasting aan pollen genereert. De app kost wel 2,29 euro.

Een goede gratis app van dezelfde ontwikkelaar is Hooikoortsradar Lite. Kies je provincie en zie hoe de pollensituatie van dag tot dag is. Je kunt helaas niet zien welke allergenen precies in de lucht hangen of hoe de situatie per uur is.

Weather Underground

De app van Weather Underground combineert allerlei data van gebruikers en weerstations en laat deze gegevens op een overzichtelijke kaart zien. Stel wel eerst even de app in op Europese eenheden door op Eenheden te tikken.

De app heeft veel gegevens en je kunt zelf kiezen welke je wilt zien door op Lagen te tikken. De app heeft wel reclame, als je hier vanaf wilt, dan kun je upgraden naar de betaalde versie voor 2,29 euro per jaar. 

De gratis versie heeft reclame, maar is wel erg overzichtelijk.

0 Reactie(s) op: De 5 beste weer-apps voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.