De 5 leukste quiz-apps voor Android en iOS

Door: andre-kies | 08 oktober 2014 11:30

Review

Het is altijd leuk als je op een feestje komt met de nodige kennis en gesprekken kunt aanknopen. Problemen met je Android-toestel? Laat mij maar even kijken, ik heb dat zo gefixt. Ditzelfde gaat op voor algemene kennis; weten is meten. Wij hebben daarom de leukste quiz-apps op een rij gezet voor je.

De Slimste Mens

De meesten kennen het programma De Slimste Mens van de NCRV vast wel. Hierin strijden bekende Nederlanders om de titel 'slimste mens' en krijgen ze in verschillende spelvormen vragen gesteld die ze zo goed mogelijk moeten beantwoorden. In de officiële app is dit niet anders.

Je krijgt dezelfde categorieën voorgeschoteld, elke keer met andere vragen, waarmee je tijd kunt 'scoren'. Goede antwoorden leveren tijd op. Je neemt het in deze app direct tegen elkaar op op het gebied van algemene kennis, om jezelf uiteindelijk 'de slimste' te mogen noemen. Wie als eerste door zijn tijd heen is, verliest. Succes.

Kroon jezelf tot slimste mens van Nederland.

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

Genius Quiz World War 2

De Tweede Wereldoorlog; we zijn allemaal wel bekend met D-day en Anne Frank, alsook wie aartsvijand nummer één was in die tijd. Maar hoeveel weten we nou werkelijk van deze afschuwelijke periode? Die kennis kun je zelf testen met de Genius World War 2-app. Je krijgt vragen voorgeschoteld over verschillende missies, staatsleiders, veldslagen en ga zo maar door. Als je veel weet van de Tweede Wereldoorlog dan is de app een zeer leuke tool om je kennis ervan te testen.

Ben je niet goed op de hoogte van wat zich heeft afgespeeld, dan kun je door deze app veel leren. De quiz kent veel vragen over de gehele breedte van de oorlog en is een van de betere quiz-apps aanwezig in de Play Store en App Store, mede doordat je beloond wordt in medailles op basis van je kennisvaardigheid.

Bij elk antwoord, goed of fout, krijg je uitleg.

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

Music Quiz

Hoe heet dat nummer ook alweer? Het is de vraag die ik mijzelf het meeste stelde tijdens het spelen van de Music Quiz. Hierin krijg je namelijk bekende tracks te horen van artiesten en is het aan jou om te raden om welk nummer of artiest het gaat. En in veel gevallen komt de muziek je wel bekend voor, maar is het soms lastig om het juiste antwoord in te vullen.

Het is dan ook leuk om deze app met meerde mensen te spelen, zodat je elkaar kunt aanvullen. Als je verder raakt in de app, wordt deze vele malen moeilijker. De vraag is nu hoeveel jij weet van de muziekgeschiedenis, het belooft een uitdaging te worden.

Puzzelen met letters kan de oplossing zijn.

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

Capitals

De hoofdstad van Australië is niet Sydney of Melbourne, dat is Canberra! Ik ben ooit zelf in deze vraag gestonken, het gebeurt mij niet nog een keer. De Capitals-app voor Android daagt de speler uit zijn kennis te testen op geografisch gebied, met de hoofdsteden van tweehonderd landen in het bijzonder. Test je eigen kennis van de hoofdsteden, het is leuk!

De app heeft ook een eigen leerfunctie, waarin je geen tijdsdruk ervaart en rustig kunt nadenken. Heb je een antwoord fout? Je wordt dan gecorrigeerd en kunt op die manier de hoofdsteden op een leuke manier leren.

De hoofdstad van Griekenland is een van de makkelijkste opgaves.

Prijs: Gratis

Downloaden: Android

Wetenschap in Beeld Quiz Battle

Een leuke quiz om te spelen tegen anderen is Wetenschap in Beeld Quiz Battle. Je speelt hier tegen een ander op een soort van Scrabble-bord, waarin vakjes staan die meer punten opleveren. Welk type vragen je krijgt bepaal je daarbij zelf, want je krijgt categorieën in je eigen lijstje en kunt kiezen welke daarvan je wilt uitspelen.

Je beantwoordt vijf vragen om punten te scoren - net als je tegenstander - en werkt je zo een weg over het bord om bij het eindvakje uit te komen. Het is een gezellige, leerzame app waar je op kennisgebied veel van kunt leren.

Soms vallen ook vragen in je favoriete categorie even tegen.

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

0 Reactie(s) op: De 5 leukste quiz-apps voor Android en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.