Bepaal zelf hoe de homeknop op de iPhone 7 reageert

Door: chwhynny-overbeeke | 10 oktober 2016 07:11

How To

De nieuwe iPhone 7 (Plus) heeft geen fysieke thuisknop meer. Hier laten we zien hoe je de haptische feedback van de thuisknop kunt aanpassen.

Er zijn nogal wat dingen veranderd aan de nieuwste generatie iPhones, waaronder de thuisknop. De thuisknop op de iPhone 7 is niet langer een knop die je fysiek in kunt drukken. In plaats daarvan is het een aanraak- en drukgevoelig oppervlak dat door middel van haptische feedback aangeeft of hij goed is ingedrukt. De gebruikte technologie is Apple's 3D Touch en de Taptic engine. Lees ook: 3D Touch instellen op je iPhone 6s en 7 (Plus).

De nieuwe thuisknop moet met je blote vinger worden aangeraakt, zodat je vingerafdruk gebruikt kan worden om je iPhone te ontgrendelen en om ervoor te zorgen dat het apparaat niet per ongeluk in je zak ontgrendeld kan worden. Als je speciale handschoenen gebruikt waarmee je je aanraakscherm bedient, zul je deze even uit moeten doen om de thuisknop te gebruiken.

Omdat je geen fysieke knop meer hoeft in te drukken, heeft Apple haptische feedback aan de nieuwe thuisknop toegevoegd, zodat je kunt voelen of je de knop goed hebt ingedrukt. Je kunt deze haptische feedback naar je eigen smaak aanpassen. Het is niet mogelijk om andere functies aan de thuisknop toe te kennen.

Haptische feedback aanpassen

Om de haptische feedback van je iPhone 7 (Plus) aan te passen, moet je naar Instellingen > Algemeen > Thuisknop gaan. Je krijgt dan drie genummerde cirkels te zien. Dit zijn je opties.

Je kunt een optie selecteren door op een van de cirkels te drukken. Deze optie kun je vervolgens testen door op de thuisknop te drukken.

Als je er eentje gevonden hebt die je bevalt, moet je op Gereed drukken om je keuze te bevestigen.

0 Reactie(s) op: Bepaal zelf hoe de homeknop op de iPhone 7 reageert

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.