De beste koptelefoons van 2016

Door: Redactie MacWorld | 26 december 2016 08:27

Review

Dit jaar hebben we weer de nodige koptelefoons op de pijnbank gelegd. Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd om de beste headsets van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten. Dit zijn de beste koptelefoons van 2016.

1
Score
10
Score: 10

Sennheiser

Dit jaar kwam Sennheiser met de Urbanite XL Wireless.De Ubanite XL Wireless is, zoals je zou verwachten, dezelfde headset als de Urbanite XL. Maar dan dus draadloos. En laat ik daar dan ook maar meteen mee van wal steken. Want dat deze koptelefoon draadloos is mag als een grote plus gezien worden ten opzichte van zijn bekabelde broer. Het gehannes met snoeren wordt immers steeds meer iets van het verleden, en dat ziet ook Sennheiser gelukkig in.

Sennheiser levert met de Urbanite XL Wireless gewoon een retegoede koptelefoon af die qua functionaliteit, bouw en comfort voor jaren luisterplezier zal zorgen. En als je van jezelf weet dat je veel rock, electro, pop, jazz of hip-hop luistert, dan mag je deze hoofdtelefoon als een dikke aanrader zien. Voor klassieke muziek mist deze helaas wat detail in de hoge tonen, maar dat is dan ook de enige lichte kritiek die er op de audio te leveren valt.

Lees hier de volledige review van de Urbanite XD Wireless.

Sony

De Sony Hear.on Wireless NC is een draadloze variant van de Hear.on-koptelefoon, die we vorig jaar hebben getest. Voor deze bluetooth-variant betaal je echter wel fors meer, maar je krijgt er wel noise cancellation bij.

De Hear.on is een uitstekende koptelefoon met een helder geluid en uitstekende bouwkwaliteit. Het geluid heeft een iets te opgepompte bas als je hem ook aansluit op je pc. Ook is hij aan de dure kant. Maar heb je dat voor een goede draadloze koptelefoon met noise cancellation over, dan is de Hear.on Wireless NC een goede keuze.

Lees hier de volledige review van de Sony Hear.on Wireless NC.

Harman

Draadloze koptelefoons zien er vaak lomp en niet modieus uit. Harman Kardon brengt daar met de Soho Wireless verandering in. Hoe elegant hij ook is, de geluidskwaliteit mag er niet onder lijden.

De Harman Kardon Soho Wireless is een charmante koptelefoon waar je zeker niet mee voor gek loopt. Het design is prachtig en de afwerking met leer en aluminium maakt het geheel een plaatje om naar te kijken. Helaas heeft dat ook wel wat nadelige gevolgen. Zo blijft de Soho Wireless van Harman Kardon niet goed zitten en is de geluidskwaliteit geen hoogstandje.

Lees hier de volledige review van de Harman Kardon Soho.

Turtle Beach

Op het eerste gezicht ziet de Turtle Beach Ear Force Stealth 450 er best stijlvol uit. Mooi afgewerkte details en een goede kleurencombinatie zorgen voor een mooi uiterlijk. Wat wel meteen opvalt is dat de koptelefoon voor het grootste deel van plastic is gemaakt.

Voor de prijs van 119 euro is dit een headset die naar behoren werkt. Het geluid is erg goed en is bijna niet te onderscheiden van headsets in een hogere prijsklasse. De microfoon is erg prettig, vooral omdat deze buigbaar is en op de juiste lengte kan worden afgesteld. Wel is er wat werk aan de winkel voor Turtle Beach qua comfort, na een tweetal uren spelen begin je de headset toch echt te voelen. De accu is goed en gaat volledig opgeladen zo'n 15 uur mee. Voor de gamer is de Ear Force Stealth 450 een headset die in zijn prijsklasse hoge ogen zal gaan gooien.

Lees hier de volledige review van de Turtle Beach Ear Force Stealth 450.

0 Reactie(s) op: De beste koptelefoons van 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.