Dit zijn de 9 beste iPhone-apps van 2016

Door: ger@gerdegram.nl de Gram | 28 december 2016 07:07

Review

Apps worden steeds belangrijker voor onze alledaagse bezigheden. Ook dit jaar hebben we weer talloze iPhone-apps langs zien komen. Welke apps zijn ons het meest bijgebleven? Dit zijn de beste iPhone-apps van 2016.

Pokémon Go

Zonder twijfel de grootste en meest onverwachte trend van 2016. We wisten natuurlijk wel dat veel mensen uitkeken naar Pokémon Go, maar dat de hype zo groot werd, had niemand verwacht. Op de eerste dag werd Pokémon Go ruim 900.000 keer gedownload.

Doordat de game niet in elk land tegelijk beschikbaar was, werd Pokémon Go massaal via slinkse manieren gedownload. Zo maakten sommige gebruikers een account voor de Australische App Store, om vervolgens de game op hun Nederlandse iPhone te installeren. Het installatie-bestand voor Android circuleerde ook al snel over het web, waardoor Android-gebruikers de game eenvoudig onofficieel konden downloaden. Download hier Pokémon Go.

Super Mario Run

De enige game die het record van Pokémon Go heeft kunnen verbreken. Met ruim 2,8 miljoen download op de eerste dag dat de game beschikbaar werd, is Super Mario Run nu al één van de grootste trends van 2016.

Hoewel de game in 2016 alleen nog voor iOS beschikbaar is, is de populariteit nu al enorm. De volledige game kost 9,99 euro, de eerste drie levels kun je gratis spelen. Download hier super Mario Run.

Netflix

Netflix is al jaren niet weg te denken uit het Nederlandse videolandschap. Dit jaar heeft Netflix enkele geweldige nieuwe functies aan de app toegevoegd.

Sinds enkele weken is het mogelijk om video's op Netflix vooraf te downloaden. In het begin was deze functie voornamelijk beschikbaar voor Netflix Originals, al wordt de lijst van downloadbare films en series steeds groter. Je kan gewoon een aflevering downloaden en deze vervolgens tijdens het reizen kijken zonder gebruik te maken van het internet. Download hier Netflix.

Google Trips

We gebruikten Google al voor het vinden van de juiste route. Nu kunnen we Google ook gebruiken voor het volledig inplannen van een trip. Met Google Trips krijg je een handig overzicht van al je activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.

Google Trips kan automatisch reserveringen uit je Gmail inplannen in Google Trips. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor je trip in één app. Download hier Google Trips.

Houseparty

Met Houseparty kun je videochatten met groepen. Tot wel 8 personen kunnen deelnemen aan een groepsgesprek dat je voert met de camera van je smartphone.

Deze app bracht mensen in 2016 dichter bij elkaar. Download hier Houseparty.

Reddit

Hoewel je al langer onofficiële wrappers kon downloaden voor de bekende website, is afgelopen jaar pas de echte Reddit-app gelanceerd.

Met deze app is het makkelijker geworden om 'The front page of the Internet' te bekijken. Download hier Reddit.

Allo

Naast Google Trips bracht de techgigant dit jaar ook een berichtenapplicatie op de digitale markt. Met Google Allo kunnen gebruikers met een Gmail-account berichten uitwisselen.

De berichten zijn eenvoudig te personaliseren met leuke stickers en tekeningen. Download hier Allo.

Walter

Waar bevindt zich de dichtstbijzijnde bezienswaardigheid? Of de dichtstbijzijnde eettent? Met de app Walter kun je dat in één oogopslag zien!

De app kun je als kompas gebruiken. Je kan makkelijk zien hoever een eettent, bezienswaardigheid of winkel lopen is. Doordat je niet weet wat voor eettent of bezienswaardigheid het precies is, blijft het een avontuur! Download hier Walter.

Adobe Photoshop Fix

Waar Adobe Photoshop Express vorig jaar hoge ogen gooide met allerlei effecten en collages, is Adobe Photoshop Fix gericht op het bewerken van bijvoorbeeld portretten.

Even een puistje wegwerken? Die rimpel wat minder aanwezig? Even je haar een andere kleur geven? Het kan allemaal met deze geweldige app voor iOS. Download hier Adobe Photoshop Fix.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de 9 beste iPhone-apps van 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.