De beste apps voor de verkiezingen van 2017

Door: Lub Snoek | 28 februari 2017 13:54

iPhone

Over enkele weken mag iedere Nederlander die ouder is dan 18 jaar zijn of haar stem uitbrengen. Woensdag 15 maart kunnen we bepalen wie de komende 4 jaar namens de bevolking de beslissingen zal nemen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd je keuze kan maken met deze verkiezings-apps.

StemWijzer

Rond deze tijd zijn er meerdere stemwijzers te vinden op het internet. De meest bekende is de StemWijzer. Door je mening te geven over 30 verschillende stellingen met eens, oneens of geen van beide, berekent StemWijzer welke partij het beste bij je past.

StemWijzer is ook goed te gebruiken via de browser op je mobiele telefoon.

Kieskompas

Net als bij de StemWijzer, geef je bij het Kieskompas je mening over 30 stellingen. Bij het Kieskompas heb je echter wel meer antwoordmogelijkheden. Zo kun je ergens helemaal mee eens, mee eens, neutraal, niet mee eens, helemaal niet mee eens of neutraal op beantwoorden.

Een voordeel van het Kieskompas is dat de app je standpunten letterlijk op het politieke kompas zet. Zo kun je snel zien welke politieke partijen zich het dichtst bij jouw opvattingen begeven.

RTL Nieuws

Via de app van RTL Nieuws kun je eenvoudig het nieuws rondom de politiek volgen. Ook is er de rubriek Lieve Premier, waarin Nederlanders uit alle lagen van de bevolking hun zorgen uiten aan de premier. Per onderwerp zie je de standpunten die de verkiesbare standpunten innemen. Je vindt RTL Nieuws in de App Store.

NOS

Net als de app van RTL Nieuws, heeft ook de app van de NOS een afdeling voor politiek. Door te drukken op Wijzigen kun je bepalen welke categorieën je ziet als je door het nieuws navigeert.

NU

De app van NU heeft zelfs een speciale categorie aangemaakt voor de verkiezingen van 2017. Hier zie je het laatste nieuws rondom de peilingen en de partijen die meedoen. Je vindt de app van NOS in de App Store.

VVD

Veel partijen hebben een eigen app, al zijn deze apps vaak gericht op leden van de partij. Zo moet je voor de app van de VVD-Community een gebruikersnaam aanmaken om het nieuws rondom de campagne te volgen. Bij het aanmaken van een gebruikersnaam kun je interessegebieden aangeven, om daardoor de juiste informatie te ontvangen voor het voeren van campagne.

Het is ook mogelijk om gesprekken te starten in de app. Medegebruikers kunnen op dit gesprek reageren om zo een conversatie met meerdere partijleden te starten.

CDA

De CDA heeft de app met de beste woordgrap: APPèl. Voor deze app hoef je geen gebruikersnaam aan te maken en de app houdt je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws rondom de campagne.

Links naar een live debat en evenementen komen geregeld langs op de app. Je vindt CDA APPèl in de App Store.

Een leuke bijkomstigheid van de app van CDA is het stickerpakket dat je kunt gebruiken. In iMessages en Berichten kun je de stickers ophalen uit CDA APPèl.

D66

De app van D66 heet D66 Nu en plaatst meer informatie dan veel andere apps van politieke partijen. Op het liveblog komen regelmatig nieuwe links, Tweets, foto´s en fragmenten langs. Je vindt D66 Nu in de App Store.

Na de verkiezingen

Na de verkiezingen wordt de app Debat Direct een stuk interessanter. Met deze app kun je zien wanneer er debatten plaatsvinden en kun je meer informatie krijgen van het desbetreffende debat. Ook kun je de app naast het live debat gebruiken voor meer informatie over het onderwerp en de standpunten.

0 Reactie(s) op: De beste apps voor de verkiezingen van 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.