BitTorrent Bleep: gratis en veilig berichten sturen

Door: Daan Doedens | 13 mei 2015 09:31

Nieuws

BitTorrent heeft de berichten-app Bleep uit de alfa-fase gehaald en heeft een volledige versie in de App Store en Google Play gezet. Met Bleep kun je via peer-to-peer berichten sturen, compleet met end-to-end-encryptie en de mogelijkheid berichten te laten verdwijnen nadat ze gelezen zijn.

Berichten sturen via p2p is een goed alternatief voor bekende diensten als WhatsApp en Facebook Messenger. Op die manier zijn servers niet nodig, waardoor het hacken van een bericht vrijwel onmogelijk wordt. Daar komt bij dat elk bericht vanaf het moment dat je het verstuurt tot het moment dat iemand het ontvangt versleuteld wordt. Hooguit een geheim gesprek in een donker steegje is veiliger.

Privacy

Bleep geeft je ook de mogelijkheid om, net als bij diensten als Snapchat, berichten en foto's te laten verdwijnen nadat de ontvanger ze heeft gezien of gelezen, maar dat is nog lang niet alles. End-to-end-versleutelde telefoongesprekken zijn ook mogelijk, er is bescherming tegen het nemen van screenshots en er is een naadloze samenwerking met een desktop-app. Nog niet overtuigd van je privacy? Om jezelf aan te melden hoef je alleen maar een gebruikersnaam te verzinnen.

Bleep is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS, Android, Windows en Mac.

0 Reactie(s) op: BitTorrent Bleep: gratis en veilig berichten sturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.