Binnenkort reclame in video's op Facebook

Door: Redactie MacWorld | 10 januari 2017 09:19

Nieuws

Facebook geeft videomakers binnenkort de mogelijkheid om reclameboodschappen in hun video's te plaatsen. Dit geldt alleen bij video's die langer zijn dan 90 seconden, en de reclameboodschap wordt pas na minimaal 20 seconden getoond.

YouTube

Mark Zuckerberg sprak eerder al zijn afkeer uit tegen reclameboodschappen die aan het begin van een video worden getoond. Hierdoor worden de reclameboodschappen in de video's pas getoond als de kijker minimaal 20 seconden heeft gekeken. Video's die korter zijn dan 90 seconden krijgen geen reclame. Lees ook: 10 handige iOS 10-functies die je nog niet kent.

De makers van de video's kunnen 55% van de opbrengsten van de reclameboodschappen verdienen. YouTube gebruikt een soortgelijk percentage voor reclameboodschappen in video's.

Gesponsord

Voorheen was het voor videomakers lastig om geld te verdienen met video's op Facebook. Zuckerberg hoopt dat deze regeling bedrijven ertoe aanzet om meer video's op het sociale netwerk te plaatsen.

Het is al wel mogelijk om gesponsorde video's te plaatsen op Facebook. Gebruikers zien deze video's op hun tijdlijn langskomen, waarbij bovenin vermeld staat dat de video 'Gesponsord' is.

Het is nog niet duidelijk wanneer we de reclameboodschappen in video's kunnen verwachten.

0 Reactie(s) op: Binnenkort reclame in video's op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.