'Bijna geen verschil tussen iPhone 6S (Plus) chips'

Door: De Telegraaf | 20 oktober 2015 15:46

Nieuws

Zoals bij elk nieuw iPhone-model was er ook rond de iPhone 6s en 6s Plus even een klein schandaaltje. Apple heeft namelijk voor de processor twee leveranciers: Samsung en TSMC. Op internet ontstond snel het verhaal dat Samsung's chip meer stroom zou verbruiken, maar dat blijkt enorm mee te vallen.

Dat meldt Consumer Reports, de Amerikaanse tegenhanger van de Consumentenbond.

Toen bekend werd dat er twee verschillende chips gebruikt worden, trokken fans er meteen op uit om te zien of er ook verschil tussen de twee is. Hiervoor werd ondermeer de app GeekBench gebruikt, die de telefoon op volle toeren laat werken om zo ondermeer te bepalen hoe krachtig het apparaat is. Uit deze test bleek dat de chip van TSMC minder stroom verbruikte en de telefoon wel tot twee uur langer liet meegaan dan de processor van Samsung.

Door Apple ontkend

Apple was er al snel bij om te zeggen dat het gebruik van GeekBench niet representatief is voor normaal, dagelijks gebruik. In de praktijk zou er slechts een verschil van één á twee procent tussen de chips zitten. Dat beaamt nu Consumer Reports, dat onafhankelijke testen heeft uitgevoerd. Deze draaiden om het afspelen van video en het herladen van websites, wat meer het normale gebruik benadert.

0 Reactie(s) op: 'Bijna geen verschil tussen iPhone 6S (Plus) chips'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.