Betere camera’s in toekomstige Apple-devices

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 15 april 2015 13:42

iPhone

Apple heeft een investering gedaan in nieuwe camera’s op de Apple-devices. Het bedrijf heeft het Israëlische bedrijf LinX gekocht en gaat hun technologie gebruiken om de camera’s te verbeteren.

Met de overname van LinX is een slordige twintig miljoen dollar gemoeid, maar daar krijgt Apple een hoop voor terug. LinX houdt zich namelijk bezig met cameratechnologie en is gespecialiseerd in dieptegevoelige camera's voor mobiele apparaten. Hierdoor kunnen de camera's foto's maken met de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. De lenzen kunnen zelfs nog wat worden verkleind zodat ze perfect op het apparaat passen. De camera's van LinX zorgen verder voor scherpere foto's, zelfs als je weinig licht hebt. LinX maakt ook gebruik van 3D-sensoren waarmee je mensen en voorwerpen in 3D kunt vastleggen.

Apple

Hoewel Apple nog geen mededelingen doet over de toekomstplannen met LinX liggen er zeker mogelijkheden. Uiteraard zal de kwaliteit van de camera's weer verbeteren en kunnen de camera's dus ook worden verkleind waardoor ze niet hoeven uit te steken. De 3D-sensoren van LinX maken ook gezichtsherkenning mogelijk waarmee de Apple-devices in de toekomst wellicht beveiligd kunnen worden.

Apple koopt wel vaker kleinere bedrijven op maar doet daar niet altijd wat mee. Het is dus nog afwachten wat Apple met de overname van LinX daadwerkelijk van plan is.

0 Reactie(s) op: Betere camera’s in toekomstige Apple-devices

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.