Bèta van iOS 16 downloaden? Zo doe je dat

Door: Justin Doornekamp | 02 juli 2022 12:06

How To

Apple heeft iOS 16 nog maar net aangekondigd, maar je kunt de nieuwe versie van het besturingssysteem nu al op je iPhone downloaden. Het gaat wel om een betaversie: de officiële lancering van iOS 16 vindt pas in september plaats. Hoe kun je de betaversie van iOS 16 downloaden en waar moet je op letten als je deze versie op je iPhone zet?

Om iOS 16 te installeren, moet je lid zijn van het Apple Developer Program. Dit is een programma speciaal voor appbouwers. Zij kunnen hun app vast klaarmaken voor de komst van iOS 16.

Hoewel je gratis een account kunt aanmaken voor het Apple Developer Program kun je alleen als betaald lid toegang krijgen tot bèta’s. Een abonnement is met 99 euro per jaar niet bepaald goedkoop. Kun je écht niet wachten om met de nieuwe versie van het besturingssysteem aan de slag te gaan, dan kun je overwegen om lid te worden. 

Lid worden

Dit doe je door de Apple Developer-app te downloaden in de App Store. Ga in de app naar Account en kies voor Enroll Now en doorloop de stappen. Nadat je hebt betaald, ben je direct lid. Je kunt dan op de browser van je iPhone naar de downloadpagina gaan en je ziet direct welke besturingssystemen je kunt downloaden. 

Ben je geen betaald lid van het Developer Program dan zie je hier No Operating Systems available for download staan en kun je iOS 16 dus nog niet downloaden. Bovendien kun je het besturingssysteem alleen downloaden als je een iPhone 8 of nieuwer hebt. 

Geen lid van het Apple Developer Program? Dan kun je iOS 16 niet downloaden.

iOS 16 installeren

Vervolgens ga je naar de Instellingen-app en tik je op Profile Downloaded om de installatie te starten. Na dit proces moet je je iPhone opnieuw opstarten. Je telefoon kun je vervolgens updaten naar iOS 16 door in de Instellingen-app naar Algemeen te gaan en dan naar Software-update. Doorloop de gebruikelijke stappen en je hebt de nieuwste versie van het besturingssysteem op je telefoon staan. 

Let op

Er kleven wel de nodige nadelen aan het downloaden van een betaversie van iOS. Zo sta je op het punt om een erg vroege versie van het besturingssysteem te installeren, met mogelijk veel kinderziektes die je iPhone onnodige traag maken. Er is een kans dat sommige functies helemaal niet goed meer werken. 

Het is daarom altijd verstandig om eerst een goede back-up van je telefoon te maken. Zorg dat je telefoon is bijgewerkt naar de laatste versie van iOS 15, zodat je hier altijd weer op kunt terugvallen als iOS 16 niet goed blijkt te werken.   

0 Reactie(s) op: Bèta van iOS 16 downloaden? Zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.