Super Powerboy - Prachtige platform-game voor je iPhone

Door: Patrick Rijnders | 20 september 2016 09:53

iPhone

Tussen alle freemium games waarin je een stad moet bouwen en vooral veel moet wachten, verschijnen er nog steeds regelmatig spellen die wel de moeite waard zijn. Een game als Super Powerboy bijvoorbeeld, een mengelmoes van bekende genres die erg mooi gemaakt is.

Super Powerboy


Ontwikkelaar:
Pixel Blast

Genre:
Platformer

Prijs:
€ 1,79

Platform:
iOS
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Grafisch prachtig
  • Speelt lekker
  • Minpunten
  • Zou iets meer variatie kunnen gebruiken

De recente aankondiging dat er een Super Mario-game naar iOS komt is als een bom ingeslagen in het gamewereldje. De aandelen van Nintendo schoten als een raket omhoog nadat het nieuws bekend was gemaakt. We zullen wel nog even op de avonturen van de populaire loodgieter moeten wachten. Toch al zin in een leuk platformavontuur? In de App Store staan meer dan genoeg alternatieven voor de avonturen van Mario. Je hebt natuurlijk bakken vol spellen die in essentie gewoon Mario zijn, maar dan met een iets ander hoofdpersonage. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg platformspelletjes te vinden met een eigen stijl en manier van spelen. Games als Super Powerboy. Lees ook: Riptide GP Renegade - Console-waardige game op je iPhone.

Het begint allemaal zo vredig...

Astro Boy en Mega Man

Laten we voor de verandering eens beginnen met het slechte nieuws. Van Super Powerboy hoef je niet veel originaliteit te verwachten. Het is een standaard verhaaltje waarbij grote robots het de mensen op aarde zuur maken. Gelukkig blijk jij een jongen te zijn met speciale krachten, die het die robots wel eens mores zal gaan leren. Super Powerboy bevat allemaal elementen die we al in eerdere games, maar ook films hebben gezien. We moesten bijvoorbeeld denken aan de legendarische anime Astro Boy, maar ook games als Mega Man worden flink gerefereerd in dit nieuwe spel. Het goede nieuws is wel dat dit allemaal zeer competent, met een geheel eigen gevoel voor stijl wordt gedaan.

Je ziet gelijk bij het starten van je eerste level al dat dit een game is waar veel zorg aan is besteed. De graphics zien er mooi uit en hebben een kwaliteit die je normaal gesproken alleen bij games van grote uitgevers ziet. Dat is nou het mooie aan het App Store- en Google Play-model. Iedereen kan een game maken en mensen die talent hebben op een bepaald gebied kunnen dit dan helemaal uitleven bij het maken van hun eigen games. De makers van Super Powerboy weten gelukkig niet alleen hoe je een mooi spel maakt, want deze game is ook erg leuk om te spelen. We geven toe, het voelt vooral in het begin allemaal wel een beetje te makkelijk aan. Logisch ook, want de eerste levels zijn de welbekende tutorials waar je aan het handje wordt genomen om toch vooral maar niet door het spel afgeschrikt te worden. Toch jammer, want als je iemand bent die al eens vaker een spel heeft gespeeld, dan vlieg je zonder enige problemen door deze oefenlevels heen.

De monsters springen niet zachtzinnig met je om.

Auto runner

Super Powerboy is een auto runner, wat inhoudt dat je mannetje automatisch begint te rennen. Zorg ervoor dat hij nergens tegenaan botst en dat hij korte metten maakt met zijn tegenstanders, zodat hij niet halverwege wordt tegengehouden en een level opnieuw moet beginnen. Super Powerboy valt in de categorie auto runners waarbij je wel levels uit moet spelen. Het is zodoende niet zo dat je in dit spel alleen maar moet proberen om zo ver mogelijk te komen, je komt daadwerkelijk verder en zult ook verschillende omgevingen tegenkomen. Waar het spel begint met levels in je eigen boerendorp, daar zul je later onder andere in grote steden aan de slag moeten met robots pletten.

Je hebt daarbij de beschikking over steeds meer verschillende skills. Kun je eerst alleen rennen en springen, later komen daar ook nog vliegen en meerdere gevechtstechnieken bij om de hoek kijken. Het gehele palet aan vaardigheden dat je leert in dit spel is behoorlijk uitgebreid en dat is maar goed ook, want hierdoor wordt het spel behoorlijk fris gehouden. Een belangrijk onderdeel van deze game, want de variatie in de levels is nu ook weer niet zo groot dat je oneindig geïnteresseerd zult zijn om maar door te blijven ploegen als er niet ook op het gebied van speelbaarheid nieuwe dingen te ontdekken zouden zijn.

Kopstoten

Super Powerboy heeft een indrukwekkende grafische stijl.

Naarmate je verder komt in dit spel zul je zien dat het jongetje dat je bestuurt steeds meer gaat veranderen. Hij krijgt namelijk steeds meer nieuwe onderdelen van zijn uitrusting vrijgespeeld, zodat hij ook met meer kracht zijn vijanden aan kan vallen. Dit begint met een helm om klappen op te vangen en hardere kopstoten uit te kunnen delen, maar als je behoorlijk gevorderd bent in het spel heb je een uitrusting waar zelfs de grootste robots spontaan olie van gaan lekken. Ook dit is een concept dat we natuurlijk wel eerder hebben gezien in games, maar dat hier door de solide uitvoering prima werkt. Dit is ook te danken aan de modellering van de held en zijn kostuum.

Het ziet er allemaal uit alsof het zo uit een goede tekenfilm komt, een vibe die je in de hele game eigenlijk wel vaker krijgt. Het is leuk om weer een keer een spelletje te kunnen spelen op je smartphone of tablet dat zo goed in elkaar zit en dat duidelijk met liefde en toewijding is afgewerkt. Het feit dat dit geen gratis spel is met stiekeme technieken om je geld af te troggelen, maakt ons alleen nog maar grotere fans van Super Powerboy. Als we in een tweede deel iets meer variatie in werelden zouden kunnen krijgen hebben we hier zomaar te maken met een game die uit kan groeien tot een soort smartphone Mega Man.

0 Reactie(s) op: Super Powerboy - Prachtige platform-game voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.