Back to school met de 10 beste apps voor je iPhone

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 02 september 2015 09:02

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Het schooljaar is voor iedereen weer begonnen. Zit je nou bij wiskunde, natuurkunde of moet je woordjes leren in een andere taal, wil je je huiswerk plannen of je reis naar school: deze apps helpen je om het schooljaar succesvol door te komen.

Rekenmachine

Prijs: Gratis

Weinig studenten kunnen tegenwoordig nog zonder rekenmachine. Daarom is het altijd slim om naast je fysieke grafische rekenmachine ook een app te hebben om snel iets uit te rekenen. Deze app kan naast het traditionele optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen ook andere wiskundige vormen.

Zo reken je even snel iets uit.

Der Die Das

Prijs: Gratis

Veel scholieren hebben moeite met de Duitse taal. Met name de naamvallen vormen een struikelblok voor veel mensen. Met behulp van Der Die Das kom je er snel achter welke naamval bij het Duitse zelfstandig naamwoord hoort. Naast het zoeken naar de juiste naamval kan je ook je kennis testen in de app. Je krijgt zelfstandige naamwoorden voorgelegd. Je moet hier vervolgens de juiste naamval bij kiezen.

Welke naam hoort ook alweer bij Schule?

Binas

Prijs: 1,59 euro

Binas is hét boekje voor de middelbare schoolleerlingen tijdens de natuurkunde-, scheikunde- en biologielessen. Om ervoor te zorgen dat je schooltas wat lichter wordt, kan je Binas ook als app op je iPhone of iPad downloaden. Hierin staan alle formules die je nodig hebt voor deze vakken op je iPhone. De app is alleen wel in het Engels.

Studiekring

Prijs: Gratis

Studiekring helpt je om overzicht te krijgen in jouw schoolbezigheden. Zo kan je onder andere je rooster van die week invullen. Daarnaast kun je je huiswerk inplannen en doelen voor jezelf stellen. Je moet echter wel een account hebben op Studiekring om de-app volledig te kunnen gebruiken.

Jouw digitale schoolagenda.

Duolingo

Prijs: Gratis

Er zijn veel mensen die goed zijn in wiskunde of natuurkunde. Mochten de exacte vakken je beter liggen dan de talen, maar wil je je toch ontwikkelen met taal, dan is Duolingo een aanrader om je hierbij te helpen. Duolingo zorgt ervoor dat je je woordenschat vergroot. Vooraf geef je aan op welk niveau de vragen moeten worden gesteld. Nadat je dat hebt gedaan wordt je de kennis aangereikt door middel van oefenopgaves. Aan het einde van de cursus kun je een toets doen om te kijken of de dingen die je eerder geleerd hebt, is blijven hangen.

Geen talenknobbel? Diolingo helpt je erbij.

0 Reactie(s) op: Back to school met de 10 beste apps voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.