Back to school met de 10 beste apps voor je iPhone

Het schooljaar is voor iedereen weer begonnen. Zit je nou bij wiskunde, natuurkunde of moet je woordjes leren in een andere taal, wil je je huiswerk plannen of je reis naar school: deze apps helpen je om het schooljaar succesvol door te komen.

Rekenmachine

Prijs: Gratis

Weinig studenten kunnen tegenwoordig nog zonder rekenmachine. Daarom is het altijd slim om naast je fysieke grafische rekenmachine ook een app te hebben om snel iets uit te rekenen. Deze app kan naast het traditionele optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen ook andere wiskundige vormen.

© PXimport

Zo reken je even snel iets uit.

Der Die Das

Prijs: Gratis

Veel scholieren hebben moeite met de Duitse taal. Met name de naamvallen vormen een struikelblok voor veel mensen. Met behulp van Der Die Das kom je er snel achter welke naamval bij het Duitse zelfstandig naamwoord hoort. Naast het zoeken naar de juiste naamval kan je ook je kennis testen in de app. Je krijgt zelfstandige naamwoorden voorgelegd. Je moet hier vervolgens de juiste naamval bij kiezen.

© PXimport

Welke naam hoort ook alweer bij Schule?

Binas

Prijs: 1,59 euro

Binas is hét boekje voor de middelbare schoolleerlingen tijdens de natuurkunde-, scheikunde- en biologielessen. Om ervoor te zorgen dat je schooltas wat lichter wordt, kan je Binas ook als app op je iPhone of iPad downloaden. Hierin staan alle formules die je nodig hebt voor deze vakken op je iPhone. De app is alleen wel in het Engels.

Studiekring

Prijs: Gratis

Studiekring helpt je om overzicht te krijgen in jouw schoolbezigheden. Zo kan je onder andere je rooster van die week invullen. Daarnaast kun je je huiswerk inplannen en doelen voor jezelf stellen. Je moet echter wel een account hebben op Studiekring om de-app volledig te kunnen gebruiken.

© PXimport

Jouw digitale schoolagenda.

Duolingo

Prijs: Gratis

Er zijn veel mensen die goed zijn in wiskunde of natuurkunde. Mochten de exacte vakken je beter liggen dan de talen, maar wil je je toch ontwikkelen met taal, dan is Duolingo een aanrader om je hierbij te helpen. Duolingo zorgt ervoor dat je je woordenschat vergroot. Vooraf geef je aan op welk niveau de vragen moeten worden gesteld. Nadat je dat hebt gedaan wordt je de kennis aangereikt door middel van oefenopgaves. Aan het einde van de cursus kun je een toets doen om te kijken of de dingen die je eerder geleerd hebt, is blijven hangen.

© PXimport

Geen talenknobbel? Diolingo helpt je erbij.

Evernote

Prijs: Gratis

Evernote is een overzichtelijke app waarin je notities kunt maken van bijvoorbeeld, je les of voor je huiswerk. Je Kunt naast tekst ook foto's invoegen ter verduidelijking van je notitie. Deze notities kun je ook delen met je medestudenten uit je klas of je projectgroep. Met het standaard abonnement kun je tot maximaal 1 GB data uploaden in de app, krijg je offline toegang tot je notities en is het mogelijk om een wachtwoord toevoegen. Je kunt ook een Premium-pakket nemen. Hierin kun je onbeperkt data uploaden, zoeken in je documenten, en je notities presenteren. Dit abonnement kost 40 euro per jaar.

NOS

Prijs: Gratis

Door middel van de NOS app weet je altijd wat er op dat moment in de wereld speelt. Dit kan handig zijn bij sommige tentamens of in sommige lessen. Soms is het ook een leuke afleiding in de les.

© PXimport

Het laatste nieuws.

Van Dale woordenboek Frans-Nederlands

Prijs: 3,99 euro

Dagelijks moet je veel boeken meenemen naar school, want je lokker zit ook al vol met boeken. Met de Van Dale woordenboeken heb je altijd je woordenboeken bij de hand. Een voorbeeld hiervan is het Frans- Nederlands woordenboek. Deze app is een standaard woordenboek waarin je Nederlandse vertalingen vindt van de Franse woorden. Dat scheelt in ieder geval weer in het meesjouwen van wat kilo's op je rug.

WrtsMobile

Prijs: Gratis

Via WrtsMobile kun je jezelf vlak voor een tentamen nog even overhoren, zodat je hopelijk met nog meer zelfvertrouwen begint aan je toets. Wanneer je een woordenlijst invoert kan de app willekeurige opgave voorleggen, zodat je alles snel in je hoofd krijgt. Je kunt ook de lijst delen met je vrienden of overnemen van iemand anders. Dit kan net het laatste ruggensteuntje zijn om een voldoende te halen.

© PXimport

Nooit meer je ouders nog om te overhoren.

9292

Prijs: Gratis

Als je ver van je onderwijsinstelling woont of het door het weer niet te doen is om op de fiets naar school vertelt de 9292 app waar je op het Openbaar Vervoer kunt stappen en welke halte je moet uitstappen.

© PXimport

Hier vind je hoe je snel op school komt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten