7 apps om te kamperen met je iPhone

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 juli 2015 13:11

iPhone

Als je gaat kamperen is de kans groot dat je je iPhone gewoon meeneemt. Dus waarom zou je hem niet gebruiken om je vakantie van begin tot eind wat soepeler te laten verlopen?

Clear (€4,99)

Clear is ook beschikbaar voor de Apple Watch.

Voordat je weggaat, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je niks vergeten bent. Hiervoor kun je uiteraard een gewone takenlijst gebruiken of zelfs een stuk papier, maar Clear (€4,99) van Realmac Software is een handige app die ook op je gloednieuwe Apple Watch werkt. Met deze app kun je eenvoudig door middel van gebaren of dicteren takenlijsten aanmaken of items toevoegen. Clear is er alleen voor iOS. Lees ook: In 15 stappen je iPhone vakantieklaar.

Survival Guide (gratis)

Op de populairste kampeerplekken zul je geen grizzlyberen of gifslangen tegenkomen of dagenlang zonder water moeten proberen te overleven. Maar Survival Guide is toch heel handig in gevallen waarin er iets misgaat. De app bevat informatie over EHBO, het omgaan met allerlei soorten wilde dieren en hoe je hulp kunt zoeken of kunt schuilen.

Bovendien kan deze app leuke en handige tips bieden als je wilt kamperen op een manier waarop je dichter bij de natuur staat. Zo wordt er uitgelegd hoe je een vuur kunt maken, in de natuur kunt koken en wat voor spullen je het beste mee kunt nemen als je naar een bepaalde soort omgeving gaat. Survival Guide is er alleen voor iOS.

ANWB Camping (gratis, met in-app aankopen)

ANWB Camping is een handige app waarmee je de grootste campings binnen de Benelux gratis kunt bekijken. Als je campings in 23 andere Europese landen wilt kunnen bekijken, zul je per land binnen de app een aankoop moeten doen. De prijzen liggen tussen de €0,99 en €2,99 per jaar. Als je kleine campings met maximaal 40 standplaatsen wilt kunnen opvragen moet je €2,99 per jaar betalen.

De app is offline te gebruiken en biedt gedetailleerde beschrijvingen van campings, een routebeschrijving, plus beoordelingen van gebruikers over de faciliteiten en locatie. Helaas is er weinig informatie beschikbaar over prijzen. Mensen met een CKE-kaart kunnen wel zien welke campings kortingen geven. Verder heeft de app een handig zoeksysteem waarmee je een camping kunt vinden die goed bij je past. Je kunt zoeken op luxe, aantal plaatsen, zwembad, tennisbaan, of honden zijn toegestaan en nog meer. ANWB Camping is ook beschikbaar op Android.

ACSI Campings Europa (gratis, met in-app aankopen)

Als je liever op de beoordelingen van inspecteurs afgaat, is ACSI Campings Europa een hele goede app. Er worden namelijk ieder jaar 9800 verschillende Europese campings door 300 inspecteurs gekeurd en op 250 punten beoordeeld. Voldoet een camping niet, dan wordt deze niet in de app opgenomen. Net als ANWB Camping biedt deze app informatie over elke camping met daarbij een aantal foto's. Verder kun je uitgebreid zoeken met verscheidene filters.

De app is gratis als je aan 50 campings rond het Italiaanse Gardameer genoeg hebt. Wil je meer campings kunnen zien (8533 in 32 Europese landen), dan zul je per land een in-app aankoop moeten doen. De prijzen liggen tussen de €0,89 en €3,59 per land. Voor €12,99 kun je alle campings bekijken. Als je op zoek bent naar kleine campings met maximaal 50 plaatsen, dan kun je de aparte ACSI Klein & Fijn Campings (€2,99) app aanschaffen die 2050 kleine campings laat zien. ACSI Campings Europa is ook beschikbaar op Android.

Kamperen (gratis)

Blijf je in Nederland en wil je graag rustig kamperen en relaxen in de natuur? Dan is Kamperen wat voor jou. Deze app geeft informatie over alle 141 Natuurkampeerterreinen in Nederland, met uitgebreide zoekmogelijkheden. Om deze terreinen te kunnen gebruiken moet je een Natuurkampeerkaart hebben. Deze kun je kopen bij de ANWB, reisboekhandels, op Natuurkampeerterreinen zelf en op de website. Kamperen is ook beschikbaar op Android.

Komoot (gratis, met in-app aankopen)

Als je van plan bent om binnen Europa fiets- of wandeltochten te gaan maken is Komoot een goede keuze. De app biedt topografische kaarten, stap-voor-stap navigatie en suggesties voor leuke plekjes. Je kunt aanbevolen tochten aanpassen op basis van je fitnessniveau en persoonlijke voorkeuren. Je kunt tevens je activiteiten met vrienden delen, inclusief foto's die automatisch op de juiste plek in je route worden neergezet als je de app daar toestemming voor geeft. Als je van tevoren je gewenste regio's downloadt, is de app daarna ook offline te gebruiken door middel van GPS.

De app werkt ook op de Apple Watch, zodat je tijdens het wandelen of fietsen snel je afstand, snelheid en dergelijke kunt bijhouden. Je tochten worden met al je andere apparaten waarop de app geïnstalleerd is gesynchroniseerd. Bovendien kun je je tocht goed plannen omdat de app gedetailleerde informatie over het terrein geeft. Gesproken navigatie is gratis voor je eerste regio, maar voor daaropvolgende regio's zul je een in-app aankoop moeten doen. Komoot is ook beschikbaar op Android.

Star Chart (gratis, met in-app aankopen)

Als je 's avonds lekker om het kampvuur zit en naar de sterrenhemel kijkt, vraag je je misschien af naar welke sterren en planeten je nu eigenlijk zit te kijken. Star Chart is een geweldig leuke app die laat zien welke hemellichamen er bij heldere hemel in je omgeving zichtbaar zijn, met informatie en prachtige foto's.

Je kunt de app helemaal naar je eigen smaak instellen zodat je alleen dingen te zien krijgt waarin je geïnteresseerd bent. Je hoeft alleen maar je iPhone naar de hemel te richten en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

De app is gratis, maar als je uitgebreidere informatie wilt, zul je per type hemellichaam een in-app aankoop moeten doen. De prijzen hiervan liggen tussen de €2,99 en €9,99. Star Chart is ook beschikbaar op Android.

0 Reactie(s) op: 7 apps om te kamperen met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.