Zo werken apps als Instagram en Uber op de Apple Watch

Door: caitlin-mcgarry | 24 april 2015 12:18

How To

Een Apple Watch zonder de essentiële apps die je om je pols wilt hebben zou nutteloos zijn, dus heeft Tim Cook er met zijn team voor gezorgd dat belangrijke apps zoals Uber, Instagram, WeChat en Shazam al klaar staan op deze launchdag van de smartwatch.

Apple heeft natuurlijk haar eigen apps (zoals Workout en Activity voor fitnesstracking), maar om Watch-apps van derden te installeren heb je iOS 8.2 of hoger nodig. De upgrade heeft een aantal nieuwe functies, waaronder de Apple Watch-app waarin je de Watch App Store kunt vinden. Apple zal alle apps en spelletjes toevoegen die je nodig hebt om te beginnen wanneer je de Watch uit de doos haalt - verwacht alleen niet dat ze op iPhone apps lijken. Lees ook: Miljoen Apple Watches besteld op eerste dag.

"Het gebruiken van de Apple Watch door de dag heen draait helemaal om korte interacties," zei Kevin Lynch, Apple's vicepresident technologie, een paar weken geleden tijdens het Apple Watch evenement. "Veel van deze interacties duren slechts enkele seconden."

Watch apps profiteren van glances, waarbij je omhoog swipet om informatie te bekijken, en actiegerichte notificaties, die ongeveer hetzelfde werken als notificaties in iOS.

Voor berichten-apps als WeChat betekent dit dat je kunt antwoorden door op de notificatie te drukken wanneer deze op het scherm van je Watch verschijnt, waardoor de app geopend wordt en je met tekst of stickers kunt reageren (ja, stickers!). Als je informatie wilt zien over een aankomende reis, laat de American Airlines-app details zien in de glances-weergave. Salesforce heeft bedrijfsinformatie klaarstaan, en At Bat geeft honkbalscores weer.

Andere Watch-apps proberen dezelfde ervaring te bieden als op de iPhone, maar dan in het klein. Met Instagram kun je door je feed heen scrollen door middel van de digitale kroon, en je kunt een Uber-taxi net zo eenvoudig aanroepen op je Watch als op je telefoon.

Een Uber-taxi bellen is net zo makkelijk als op de iPhone.

We hebben al de SPG-app van Starwood Hotels & Resorts gezien, die de Apple Watch in een hotelkamersleutel omtovert, maar nu weten we ook dat de Watch-app van Alarm.com het mogelijk maakt om van op afstand je garagedeur te openen. Dat zal handig zijn voor kinderen die buitengesloten zijn (en laten we eerlijk zijn: ook voor volwassenen). De Watch-app van Shazam kan luisteren naar nummers die afgespeeld worden en songteksten op je pols weergeven.

De Watch heeft ook nog een aantal andere indrukwekkende functies, waaronder Passbook-integratie zodat je je instapkaarten en concerttickets met de wijzerplaat kunt scannen. Apple Pay zal ook net zo eenvoudig te gebruiken zijn op het horloge als op de iPhone, hoewel er een extra stap bij komt kijken: Je moet tweemaal op de digitale kroon drukken om de creditcard tevoorschijn te halen die op je Watch is opgeslagen, en vervolgens je pols in de buurt van de NFC-terminal houden. De Watch verstuurt haptische feedback, of lichte druk, zodat je weet dat de transactie voltooid is.

0 Reactie(s) op: Zo werken apps als Instagram en Uber op de Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.