Geef bepaalde apps downloadprioriteit in iOS 10

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 23 september 2016 07:20

How To

Je kunt vinden van Apple wat je wilt, maar het overstappen van een oude telefoon naar een nieuwe, is kinderlijk eenvoudig. Het wachten tot alle apps opnieuw zijn geïnstalleerd kan echter wel even duren, en dat is niet handig als je écht even je bank-app moet openen. Daar heeft Apple iets op bedacht.

Voorheen had je slechts twee opties als het ging om het prioritiseren van app-downloads: je kon de downloads van alle apps pauzeren door erop te drukken, met uitzondering van de app die je als eerste wilde downloaden. Ook kon je apps verwijderen voor ze gedownload waren, zodat je daar geen tijd aan zou verspillen. Maar de komst van iOS 10 brengt hier godzijdank verandering in, althans, als je 3D Touch hebt. Lees ook: Vervang tekst door emoji in iOS 10.

Apps voorrang geven

Heb je namelijk een iPhone met 3D Touch, dan kun je die technologie in iOS 10 gebruiken om een bepaalde app prioriteit te geven bij het downloaden.

Dit werkt heel eenvoudig. Navigeer tussen de apps die aan het downloaden zijn en druk hard (niet zo hard dat je door het toestel heenramt natuurlijk) op het pictogram van de app die je voorrang wilt geven.

Druk nu op Geef downloaden prioriteit, en voila, de app van je keuze is de eerste app die wordt gedownload. Dat kan heel wat frustratie schelen.

0 Reactie(s) op: Geef bepaalde apps downloadprioriteit in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.