Apple werkt aan optische scanner onder scherm

Door: Lub Snoek | 23 januari 2017 09:26

iPhone

Apple werkt momenteel aan geavanceerde biometrische veiligheidstechnieken voor hun nieuwe producten. Gezichtsherkenning en een optische vingerafdrukscanner moeten de huidige Touch ID-knop vervangen.

Investeerders

Volgens AppleInsider is er een notitie naar investeerders gestuurd waarin analist Ming-Chi Kuo de ontwikkelingen beschrijft. De nieuwe veiligheidstechnieken die Apple ontwerpt zouden goed passen in een systeem met volledige gezichtsherkenning en randloze schermen. Lees ook: 3D Touch instellen op je iPhone 6s en iPhone 7.

Kuo refereerde specifiek naar Touch ID, aangezien dat waarschijnlijk zal worden vervangen door de nieuwe technieken. Er gaat al langer een gerucht rond dat Apple deze herfst een randloze iPhone zal introduceren.

iPhone 5S

Apple introduceerde Touch ID tijdens de presentatie van de iPhone 5S en zit verwerkt in alle iOS-apparaten sinds 2013. De Touch ID-module is uitgerust met een sensor met 500ppi die meerdere lagen van een vingerafdruk kan scannen. Zo kan de module een driedimensionaal beeld schetsen van een vingerafdruk.

Als de module de vingerafdruk heeft gescand, wordt er een kleine elektrische lading naar de vinger van de gebruiker gestuurd via de metalen ring rondom de scanner. Hoewel de scanner onder een stevige laag glas zit, moet deze ring wel aan de oppervlakte liggen om de gebruiker de trilling te geven. Hierdoor zou Touch ID minder geschikt zijn voor nieuwe producten met een randloze scherm.

Apple heeft al eerder patentaangevraagd op technieken waarbij een module een vingerafdruk kan scannen door het scherm heen. De scanner zou dan in het toestel kunnen worden verwerkt.

Via BusinessInsider

Gezicht

Volgens Kuo zal Apple voornamelijk inzetten op gezichtsherkenning. Dit zou ook praktischer zijn voor zaken als Apple Pay. Ook spreekt de analist van technologieën als een irisscanner. Welke techniek Apple uiteindelijk zal kiezen, zullen we waarschijnlijk pas na de zomer ontdekken; als de iPhone 8 wordt aangekondigd.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan optische scanner onder scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.