Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

Door: Martin Gijzemijter | 25 april 2015 02:02

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6

Niet getest

Er zijn wat dingen die ik niet heb kunnen testen, waaronder Apple Pay. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een gamechanger is. Even op je horloge drukken en je hebt betaald, dat is natuurlijk fantastisch. Wij hebben daar in Nederland nog niet zoveel aan, maar dat is geen manco van de Apple Watch en slechts een kwestie van tijd.

Het sturen van tekeningen en hartjes heb ik niet kunnen testen want....wie heeft er een Apple Watch?

Wat ik ook niet heb kunnen testen is de functie die naar mijn mening heel populair gaat worden, en dat is de mogelijkheid om elkaar grappige tekeningetjes te sturen, de Apple Watch als walkie talkie te gebruiken en elkaar je hartslag te sturen. Een tikje infantiel natuurlijk, maar dat doet er niet toe, ik zie dat verliefde mensen wel doen.

Maar tijdens het testen realiseerde ik me dat Apple daar wel enigszins een probleem heeft. Ik kon het namelijk niet testen omdat niemand die ik ken een Apple Watch heeft. En hoewel dat nu komt doordat het horloge in Nederland niet te verkrijgen is, denk ik niet dat het in augustus van dit jaar veel anders zal zijn. Mijn vrouw koopt geen Apple Watch (uiteindelijk zal ik er haar uit wanhoop eentje cadeau doen), mijn broer koopt er geen, en ik kan me niet voorstellen dat mijn vrienden er eentje zullen aanschaffen. Daar zit ik dan mooi met m'n hartslag en m'n mooie schattige tekeningetjes. Ik kan ze aan niemand versturen.

Conclusie

Denk ik dan dat de Apple Watch gaat floppen? Ik weet wel zeker van niet, althans, niet binnen de productgroep. Ik denk alleen niet dat het realistisch is om te verwachten dat er iPhone en iPad-achtige verkoopcijfers gehaald zullen worden. Het is geen smartphone, je hebt geen Apple Watch nodig om te kunnen functioneren binnen deze maatschappij. In de komende weken zal ik de belangrijkste apps, zoals Kaarten, Activiteiten, Mail, Agenda enzovoort uitvoerig gaan testen, evenals de levensduur van de batterij, hetgeen moet uitwijzen of de Apple Watch écht een verandering zal betekenen in mijn leven. Wie weet, misschien komt die iPhone straks helemaal niet meer uit mijn broekzak, omdat het werken via de Apple Watch veel efficiënter is. Ik zie ook écht wel hoe het horloge mijn leven kan verrijken, daar kan alleen de Apple Pay-functie al voor zorgen. Voor mij is de Apple Watch wel 400 euro waard, omdat ik van gadgets hou, ik vind het een fantastisch stuk speelgoed en ik ben zonder enige twijfel nu al smoorverliefd op mijn smartwatch, mét al z'n tekortkomingen. Maar mainstream is het niet, simpelweg omdat niemand écht een Apple Watch nodig heeft. Maar zoals ook de iPad heeft bewezen, kunnen onmisbare apps uiteindelijk een wereld van verschil maken en ook ditmaal zullen het de ontwikkelaars zijn die een grote rol spelen in het succes van de Apple Watch. Mijn oordeel? De Apple Watch is zonder twijfel de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen. De vraag is echter, hoe graag wil je een smartwatch en ben je bereid om er zoveel geld voor op tafel te leggen?

Here's to the crazy ones!

7 Reactie(s) op: Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 april 2015 10:07 Oscar
  Toch lijkt Apple de belangstelling onderschat te hebben. Het is onduidelijk hoeveel horloges in de voorverkoop verkocht zijn. De schattingen lopen uiteen van 1 tot 3 miljoen – “meer dan alle Android-horloges tot nu toe”, denken analisten. Apple fans zijn óver het algemeen geduldig. Ik denk wel dat de Apple Watch zal aanslaan, ondanks de moeilijke start wat levering betreft, zodra de eerste online bestellingen bij de consumenten worden afgeleverd,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2015 20:41 Anoniem
  Terwijl wij in de rij staan voor het volgende te dure speeltje, verdrinken er mensen op zee, en leven mensen in half ingestorte huizen na de zoveelste aardbeving.
  Over prioriteiten stellen gesproken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 april 2015 12:30 MarkS90
  "Wij" staan in de rij? Spreek voor u zelf want mij zul je niet zien met een Appel-speeltje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 april 2015 16:57 Anoniem
  Dit is gewoon waardeloos, het gaat maar zeker een jaar of 2 goed werken terwijl je voor die prijs een horloge kunt kopen die misschien je halve leven (of misschien langer) meegaat
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 april 2015 14:11 Anoniem
  Met afstand het lelijkste horloge dat ik ooit voorbij heb zien komen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 mei 2015 21:18 Anoniem
  Ik ben niet zo van de extra obstakels aan mijn lijf. Dus ook geen gatgets, klokjes of wat ook om de pols. Ik ben benieuwd wie er nog op zo'n opzichtig ding zit te wachten terwijl de klokjes al jaren met enig succes zijn geintegreerd in de telefoon. Ik ben daarom nieuwsgierig naar wie er waarom behoorlijk de poeplap trekt voor zulke waren. Wat voegt het toe aan het eigen leven, de eigen identiteit of de sociale omgang met anderen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juni 2015 16:42 Anoniem
  Beetje raar dat een productreview waarvan de auteur op iedere pagina wel een stuk kritiek heeft te noemen toch 4 van de 5 sterren krijgt (dikke voldoende dus). Terwijl het dus effectief weinig toevoegt, bediening ruk is, veel functies nutteloos zijn en het ding veel te duur is voor wat je krijgt.

  De 4 sterren waardering lijkt dus meer het resultaat van het fanboyschap van de auteur dan van een objectieve journalist.

  PS: ik snap niet dat iemand zo laaiend enthousiast kan worden van een rubberen kermishorlogebandje. Bah bah.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.