Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

Door: Martin Gijzemijter | 25 april 2015 02:02

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6

Wat je mening ook is over de Apple Watch, je bent ongetwijfeld benieuwd of de smartwatch van Apple écht iets toevoegt, of dat het slechts een leuke gadget is om mee te spelen. Ik zocht het voor je uit, en heb op de lanceerdag een flink aantal uren met de Apple Watch gestoeid.

Apple Watch

Prijs:

Vanaf 349 dollar (Apple Watch Sport 38mm)

Besturingssysteem

WatchOS

Processor:

Apple S1

Opslag

8 GB

Beeldscherm:

38mm (340x272) of 42mm (390x312)

Sensors:

Lichtsensor, accelerometer, gyroscope, hartslagmeter

Connectiviteit:

Bluetooth 4.0, wifi 802.11b/g/n (2.4GHz)

Gewicht:

25 gram (Apple Watch Sport)

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Solide
 • Comfortabel
 • Beeldscherm
 • Sensors
 • Minpunten
 • Display klein
 • iPhone vaak nodig

Look and feel

Laat ik beginnen bij het begin. Wanneer Apple met een nieuw apparaat op de markt komt, ga ik doorgaans voor de duurste versie, iets dat meestal te maken heeft met opslagcapaciteit. Bij de Apple Watch speelt die factor niet (iedereen krijgt 8 GB) en het laat zich raden dat ik niet ben gegaan voor het gouden horloge van 10 duizend euro. Sterker nog, ik ben voor de goedkoopste editie gegaan: de Apple Watch Sport, maar dan wel de grote variant van 42 mm. Misschien wat pauperig dat ik aluminium verkies boven staal, maar ik vond de Sport mooi zat.

Daar kreeg ik gelukkig geen spijt van toen de Apple Watch daadwerkelijk arriveerde. De behuizing glimt weliswaar minder dan de roestvrijstalen versie, maar ik vind het doffe van geborsteld aluminium juist ontzettend mooi (niet alles hoeft te glimmen).

Aluminium glimt minder dan roestvrij staal, maar dat heeft juist wel iets.

Het horloge voelt qua gewicht goed en solide aan, hetgeen belangrijk is, omdat ik voor 400 euro niet het gevoel wil hebben dat ik een stuk plastic in handen heb. De Sport Band die je bij je horloge krijgt (je krijgt er twee, voor verschillende polsdiktes) voelt eveneens allerminst goedkoop aan. Het materiaal voelt als een soort combinatie tussen rubber en plastic, waarmee het zowel duurzaam is als flexibel.

Het witte materiaal wordt weliswaar best snel vies, maar dat veeg je er gelukkig ook weer makkelijk vanaf, zij het met een wat vochtig doekje. Hoewel ik me bij het omdoen van het 42 mm-model afvroeg of ik niet beter voor een maatje kleiner had kunnen gaan (het is best een ding), voelt het horloge niet te zwaar en dat is fijn, want daar vreesde ik enigszins voor.

Het materiaal van de Sports band voelt heel fijn aan.

Display

Over het display van de Apple Watch kan ik kort maar krachtig zijn: dat is fantastisch. Kraakhelder, superscherp, zowel binnen als buiten. Wanneer je het horloge voor de eerste keer aanzet, zie je een heel vaag en donker Apple-logo, en dat is het moment waarop je even vreest dat dit de helderheid is die je kunt verwachten. Luttele seconden daarna weet je direct dat het goed zit. De krasbestendigheid van het display zal nog moeten blijken, maar daarover maak ik me eerlijk gezegd niet zoveel zorgen.

7 Reactie(s) op: Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 april 2015 10:07 Oscar
  Toch lijkt Apple de belangstelling onderschat te hebben. Het is onduidelijk hoeveel horloges in de voorverkoop verkocht zijn. De schattingen lopen uiteen van 1 tot 3 miljoen – “meer dan alle Android-horloges tot nu toe”, denken analisten. Apple fans zijn óver het algemeen geduldig. Ik denk wel dat de Apple Watch zal aanslaan, ondanks de moeilijke start wat levering betreft, zodra de eerste online bestellingen bij de consumenten worden afgeleverd,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2015 20:41 Anoniem
  Terwijl wij in de rij staan voor het volgende te dure speeltje, verdrinken er mensen op zee, en leven mensen in half ingestorte huizen na de zoveelste aardbeving.
  Over prioriteiten stellen gesproken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 april 2015 12:30 MarkS90
  "Wij" staan in de rij? Spreek voor u zelf want mij zul je niet zien met een Appel-speeltje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 april 2015 16:57 Anoniem
  Dit is gewoon waardeloos, het gaat maar zeker een jaar of 2 goed werken terwijl je voor die prijs een horloge kunt kopen die misschien je halve leven (of misschien langer) meegaat
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 april 2015 14:11 Anoniem
  Met afstand het lelijkste horloge dat ik ooit voorbij heb zien komen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 mei 2015 21:18 Anoniem
  Ik ben niet zo van de extra obstakels aan mijn lijf. Dus ook geen gatgets, klokjes of wat ook om de pols. Ik ben benieuwd wie er nog op zo'n opzichtig ding zit te wachten terwijl de klokjes al jaren met enig succes zijn geintegreerd in de telefoon. Ik ben daarom nieuwsgierig naar wie er waarom behoorlijk de poeplap trekt voor zulke waren. Wat voegt het toe aan het eigen leven, de eigen identiteit of de sociale omgang met anderen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juni 2015 16:42 Anoniem
  Beetje raar dat een productreview waarvan de auteur op iedere pagina wel een stuk kritiek heeft te noemen toch 4 van de 5 sterren krijgt (dikke voldoende dus). Terwijl het dus effectief weinig toevoegt, bediening ruk is, veel functies nutteloos zijn en het ding veel te duur is voor wat je krijgt.

  De 4 sterren waardering lijkt dus meer het resultaat van het fanboyschap van de auteur dan van een objectieve journalist.

  PS: ik snap niet dat iemand zo laaiend enthousiast kan worden van een rubberen kermishorlogebandje. Bah bah.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.