Apple verkocht 9 iPhones per seconde

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 28 januari 2015 13:52

iPhone

Als Apple zijn kwartaalcijfers bekendmaakt, is dat vaker wel dan niet reden voor een feestje. De cijfers van de afgelopen maanden doen daar nog eens een schepje bovenop. Het zijn getallen die een meer dan brede glimlach op de mond van CEO Tim Cook moeten toveren.

Maar liefst 74,6 miljard dollar (66 miljard euro) werd er in het laatste kwartaal van 2014 bijgeschreven op de rekening van Apple, zo laten de officiële gegevens zien. Dat is bijna 30 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2013. Het leverde Apple een nettowinst op van 18 miljard dollar. Lees ook: Dit zijn de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus - groter, beter, méér.

Bijna 75 miljoen iPhones gingen er tussen begin oktober en eind december over de toonbank, tegenover 51 miljoen vorig jaar in hetzelfde kwartaal. Ook Mac-verkopen gingen omhoog, terwijl het aantal verkochte iPads juist daalde.

Feestdagen

Het komt erop neer dat Apple gedurende het vierde kwartaal van 2014 zo'n 34.000 iPhones per uur verkocht, wat neerkomt op 562 iPhones per minuut. Dat betekent weer dat Apple gedurende drie maanden iedere seconde ruim 9 iPhones verkocht. Elke seconde weer.

De iPhone 6 en vooral de 6 Plus zijn grotendeels verantwoordelijk voor de recordomzet.

Dat de cijfers zo hoog uitvallen, heeft met verschillende factoren te maken. Ten eerste is het laatste kwartaal bijna altijd het beste, omdat daarin de feestdagen vallen. Ook is het het eerste kwartaal waarin nieuwe iPhones gedurende het hele kwartaal te koop zijn. Daarnaast sloeg Apple met de grote iPhone 6 Plus een enorme slag, waardoor er waarschijnlijk een flink aantal van de iPad-verkoop is afgesnoept - het verschil in afmetingen is immers niet zo groot meer.

0 Reactie(s) op: Apple verkocht 9 iPhones per seconde

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.