Apple verlaagt prijs Apple TV, belooft meer moois voor later

Door: Richard Borgman | 11 maart 2015 07:22

Nieuws

Op maandag 9 maart gaf Apple tijdens het Forward Spring-evenement meer informatie vrij over Apple TV. Het apparaat is in prijs verlaagd en kost nu 79 euro.

Tijdens de presentatie van Forward Spring was er ruimte ingedeeld voor een aantal producten. Natuurlijk waren de Apple Watch en de nieuwe MacBook belangrijke onderwerpen, maar ook zaken als ResearchKit en het succes van de iPhone kwamen aan bod. Zoals verwacht was er ook aandacht voor Apple TV. Het belangrijkste nieuws voor Nederlandse consumenten is dat de prijs van 99 euro is verlaagd naar 79 euro. Deze prijsverlaging is meteen doorgevoerd in de Apple Store.

Steeds populairder

In totaal zijn er meer dan 25 miljoen Apple TV's verkocht. Dat steekt misschien schril af tegen de 700 miljoen verkochte iPhones, maar het handige apparaatje lijkt door het gebruikersgemak en de functionaliteit wel steeds meer interesse te wekken. Vooral door het streamen van content op je iPhone en iPad via AirPlay, diensten als Netflix en het huren en aanschaffen van films kan Apple TV op de goedkeuring van veel Apple-fans rekenen.

HBO Now

Tijdens de presentatie werd ook meer verteld over een deal met het Amerikaanse contentbedrijf HBO. Richard Pleper, CEO van HBO, liet op het podium weten dat Apple een exclusieve partner was voor de nieuwe dienst HBO Now. Met deze streaming only service kun je vanaf april zonder tussenkomst van een kabelexploitant een abonnement afsluiten bij HBO en deze op je Apple TV, iPhone en iPad kijken. Android-gebruikers doen dus niet mee.

De deal lijkt in eerste instantie bedoeld voor Amerikaanse consumenten. HBO is wel beschikbaar in Nederland, maar er is nog geen nieuws over wanneer HBO Now hier beschikbaar is. Wie echt graag naar HBO wil kijken op zijn iPhone of iPad kan een abonnement nemen via bijvoorbeeld Ziggo, UPC of KPN en deze via de iOS-apps bekijken.

Eigen App Store

De verwachting is dat er later dit jaar nog meer nieuws komt over Apple TV. Tim Cook zei tijdens de presentatie "This is just the beginning", wat erop duidt dat het bedrijf graag nog van alles wil vertellen, maar dat het daarvoor nog te vroeg is. Volgens de geruchten wordt eind 2015 een nieuwe Apple TV geïntroduceerd. Ook krijgt het apparaat zijn eigen App Store, waarmee je apps kunt downloaden om de functionaliteit van Apple TV te vergroten.

0 Reactie(s) op: Apple verlaagt prijs Apple TV, belooft meer moois voor later

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.