Apple start reparatieprogramma schermproblemen iPhone 6 Plus

Door: Jeroen Boer | 18 november 2016 10:14

iPhone

Apple is gestart met een reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus smartphones die last hebben van aanraakproblemen of schermflikkeringen. Volgens Apple komen de schermproblemen door de gebruikers zelf en repareren kost dan ook 167,10 euro.

Een niet goed functionerend aanraakscherm of schermflikkeringen zouden volgens Apple komen doordat de iPhone 6 Plus meerdere keren is gevallen. Toch wil Apple je iPhone 6 Plus met dergelijke ‘valschade’ voor je repareren tegen betaling van 167,10 euro. Het is dan ook opvallend dat Apple met een speciaal reparatieprogramma komt. Bezitters van de iPhone 6 Plus klagen al langer over deze problemen en er zijn zelfs rechtszaken over geweest.

Ontwerpfout

Volgens reparatiesite iFixit zijn de schermproblemen echter geen gebruikersschade of valschade, maar zit er een ontwerpfout in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De problemen zouden veroorzaakt worden door de controllerchips die het aanraakscherm aansturen. Die chips zouden langzaam, maar zeker los komen van het moederbord en zo problemen veroorzaken. Mogelijk zou de stijfheid van de iPhones bijdragen aan dit probleem. De iPhone 6 en 6 Plus zijn natuurlijk bekend van ‘bendgate’. De behuizing zou sneller buigen dan die van andere iPhones en dit heeft mogelijk invloed op het moederbord.

Hoe het ook komt, bij Apple kun je voor 167,10 euro je iPhone 6 Plus met schermproblemen laten repareren. Apple onderzoekt eerst wel of je telefoon in aanmerking komt voor het reparatieprogramma. Er wordt onder andere gekeken of je iPhone verder nog wel goed werkt. Heb je je iPhone 6 Plus met dezelfde problemen in het verleden door Apple laten repareren voor een hogere prijs, dan kun je het verschil tussen de door jou betaalde kosten en de 167,10 euro die het probleem nu kost mogelijk terugkrijgen.

Deze controllerchips zouden loskomen. (Beeld: iFixit)

0 Reactie(s) op: Apple start reparatieprogramma schermproblemen iPhone 6 Plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.