Apple staat tweede plaats af aan Huawei

Door: Randolf Bouwma | 01 mei 2019 11:37

Nieuws

Samsung op kop, Apple op een tweede plaats. Op de ranglijst van de best verkochte smartphone-merken, staat die volgorde al een poosje vast. Maar Apple werd in het verleden al eens ingehaald door Huawei. En het afgelopen kwartaal gebeurde dat weer, nu met een aanzienlijke voorsprong voor Huawei.

Na jaren van groei raakte de smartphone-markt de afgelopen tijd enigszins in het slop. Er worden wereldwijd telkens minder telefoons verkocht, omdat veel mensen er simpelweg al eentje bezitten en er tevens langer mee doen.

Het afgelopen kwartaal daalden de totale verkopen opnieuw, dit keer met 6,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Een derde minder iPhones

De grootste 'verliezer' is dit keer Apple, er werden maar liefst 30 procent minder iPhones verkocht. Bij Huawei juist de helft meer. Daardoor ontstaat er een behoorlijk gat tussen de twee merken: 36,4 miljoen verkochte iPhones tegenover 59,1 miljoen Huawei-toestellen.

Volgens marktonderzoeker IDC komt dat o.a. doordat Huawei zowel in het budget- als het topsegment goed vertegenwoordigd is, terwijl Apple zich juist vooral richt op kopers met een goedgevulde portemonnee.

Verder uitlopen

Samsung blijft het populairste smartphone-merk, met 71,9 miljoen verkochte telefoons heeft het een kwart van de markt in handen. Toch bedroeg de totale verkoop van Samsung-toestellen 8 procent minder dan het eerste kwartaal van 2018. IDC verwacht het komende jaar dan ook dat Huawei Apple verder achter zich laat en Samsung op de hielen blijft zitten.

0 Reactie(s) op: Apple staat tweede plaats af aan Huawei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.