Apple Pay volgende maand naar Europa

Door: jeroen-kuiper | 08 juni 2015 21:18

Nieuws

Apple Pay zal deze zomer naar Europa komen, zo meldde het bedrijf maandagavond op de WWDC. Het betaalsysteem van Apple zal als eerste beschikbaar worden in het Verenigd Koninkrijk.

Apple Pay komt volgende maand naar Europa. Vandaag doken er berichten op dat de dienst onze kant op zou komen en die berichten zijn op de WWDC bevestigd. Het betaalsysteem zal zoals verwacht eerst uitkomen in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf volgende maand moet het mogelijk zijn om in Brittanië contactloos te betalen met de iPhone of de Apple Watch en het betaalsysteem kan ook vaker gebruikt gaan worden in apps. Wat we nog niet wisten is dat Apple Pay ook in het openbaar vervoer van Londen gebruikt kan gaan worden!

Betalen met Apple Pay

Vorig jaar werd Apple Pay geïntroduceerd maar is sindsdien alleen nog in de Verenigde Staten te gebruiken. Het betaalsysteem van Apple werkt met Touch ID en de Secure Element-chip die in de iPhone 6, 6 Plus en de Apple Watch zit en maakt daarnaast gebruik van een versleutelde code voor de transacties. De winkel en de betaalmachine kunnen je data hierdoor niet zien waardoor de betaalgegevens veilig blijven. Apple Pay is overigens nog geen doorslaand succes in de VS, want tweederde van de grootste winkelketens maakt geen gebruik van het betaalsysteem en keurt Apple Pay zelfs af.

Voorlopig zal het betaalsysteem alleen in het Verenigd Koninkrijk worden ingevoerd. Wanneer Apple Pay naar Nederland of andere Europese landen komt is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Apple Pay volgende maand naar Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.