Apple of Samsung? Switchen kan!

Door: marcel-van-smartphonehoesjes-nl | 19 juni 2015 15:00

Blog

Wat doe jij als je provider je een nieuw abonnement aanbiedt? Blijf je trouw aan het merk waar je al jarenlang gebruik van maakt, of ga je de uitdaging aan en kies je voor een nieuw avontuur? Een lastige keuze, want tegenover de nieuwsgierigheid van een nieuw merk staat de angst dat dit niet zal bevallen. En dan zal je halverwege je contractperiode terug moeten vallen op je oude telefoon. Er bestaan talloze spelers op de smartphonemarkt, dus er is genoeg keuze. Toch kan het overgrote deel van de mensen verdeeld worden in twee welbekende teams: Apple en Samsung. Velen zijn van mening dat overstappen van het ene naar het andere kamp not done is. Niets is minder waar, hieronder ontkrachten we de vijf grootste mythes.

1. "Overstappen is een hoop gedoe"

Wie ooit heeft gekozen voor Samsung zal bij het kopen van een nieuwe telefoon vaak weer gaan voor een toestel van dezelfde fabrikant. Logisch natuurlijk, want wat goed bevalt, ga je niet vervangen. Never change a winning team, right? Maar verandering van spijs doet eten. Overstappen van Samsung naar Apple, of juist andersom, kan verfrissend werken. Bovendien zijn je gegevens zoals contacten, foto's en muziek eenvoudig mee te nemen. Ook aangeschafte accessoires en gadgets kun je meestal gewoon blijven gebruiken. In het ergste geval zal je een verloopstekkertje moeten gebruiken of de software even moeten aanpassen aan het nieuwe besturingssysteem. Duur hoeft een overstap trouwens niet te zijn. Als je het handig aanpakt, kun je zelfs flink besparen door te kiezen voor een mooie aanbieding.

2: "Een nieuwe smartphone kost klauwen met geld"

Loopt je abonnement af of ben je van plan een nieuwe smartphone te kopen? Dan is het verstandig na te gaan wat je precies nodig hebt. Bedenk allereerst hoe je de afgelopen jaren gebruik hebt gemaakt van je telefoon. Door dit na te gaan en een toestel te kiezen dat aansluit bij jouw wensen, kun je een hoop geld besparen.

De kans is groot dat je voor jouw smartphonegebruik niet bent aangewezen op een high-end toestel. Moderne mid-range toestellen zijn stukken goedkoper maar bieden vaak prima specificaties waarop al je favoriete apps soepel zullen draaien. Zowel Apple als Samsung hebben betaalbare modellen die de moeite van het overwegen meer dan waard zijn. Dikke kans dat een iPhone 5C of een toestel uit de Samsung Galaxy Trend-serie aan al je wensen zal voldoen. Ook Huawei, LG en Sony bieden verschillende toestellen voor aantrekkelijke prijzen. Laat je bijvoorbeeld eens verassen met een LG Magna of LG Spirit. Biedt je nieuwe LG vervolgens wel de juiste bescherming met een goed LG Magna- of Spirit hoesje om je toestel. Zonde als je budget toestel straks alsnog veel kosten oplevert door onnodige beschadigingen!

Ga bij de aanschaf van een nieuwe telefoon verstandig te werk. Bekijk wat je opties zijn en beslis welk toestel het best bij jouw lifestyle past. Wie van bewezen kwaliteit en eenvoud houdt, gaat voor Apple. Wie liever zijn smartphone volledig wil customizen kiest een Samsung.

3. "Alleen Apple fanboys gebruiken iPhones"

Tot een paar jaar geleden stond Apple voor exclusiviteit en luxe. Inmiddels zijn Apple en Samsung behoorlijk naar elkaar toe gegroeid. iPhones zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en je vindt ze terug in de broekzak van je neefje en de handtas van je buurvrouw. Tegelijkertijd biedt Samsung kwalitatieve smartphones die absoluut niet onderdoen voor de nieuwste iPhones. De prijzen van de flagship toestellen van beide merken lopen dan ook nauwelijks uiteen. Op zoek naar een goedkope iPhone? Overweeg dan een (iets) ouder model. Een iPhone 5 kun je voor een stuk minder geld op de kop tikken terwijl je aan de specs nog jarenlang plezier kunt beleven.

4. "Bij een overstap raak je al je apps en foto's kwijt"

De inhoud van je smartphone wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de apps die je erop hebt geïnstalleerd. Voor elk van je hobby's en behoeften bestaan er handige apps die ervoor zorgen dat je geen moment meer zonder je telefoon kan. Wie altijd voorop wil lopen, kiest voor Apple. De meeste apps worden eerst voor iOS uitgebracht en later pas voor Android.

Toch kunnen de echte appaholics ook met Samsung uitstekend uit de voeten. Alhoewel je je apps opnieuw zult moeten downloaden, hoef je niet bang te zijn al je highscores en opgeslagen foto's kwijt te raken bij een overstap. Meestal is het een simpele kwestie van opnieuw inloggen en al je data wordt direct op je nieuwe telefoon ingeladen. Andere bestanden overzetten? Ook dat is zo gepiept. Apple producten bieden helaas geen slot voor een geheugenkaartje. De oude vertrouwde manier om de foto's over te zetten, gaat bij een overstap dus helaas niet werken. Gelukkig biedt de Cloud een snel en betrouwbaar alternatief. Maak je de overstap van Apple naar Samsung, dan biedt de Google+-app uitkomst. Log in op je account en upload alle bestanden die je wilt meenemen. Je kunt ze nu direct downloaden op je nieuwe Samsung toestel. Een kind kan de was doen!

5. "Als je iTunes lastig vindt, heb je niets aan een iPhone"

Ben je nu in het bezit van een Samsung toestel, laat iTunes je er dan niet van weerhouden om voor een iPhone te gaan. Het overzetten van je muziekcollectie is een fluitje van een cent, ook op je smartphone. Het enige dat je hoeft te doen is al je nummers in iTunes op je desktop of iMac in te laden. Als je vervolgens je iPhone aan je computer aansluit kun je de twee snel en eenvoudig met elkaar synchroniseren. Niet overtuigd? Je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een streaming dienst. Dankzij apps als Spotify en Netflix is het overbodig geworden om al je muziek en films op je telefoon te hebben staan. iTunes hoeft je dus absoluut niet in de weg te staan om een iPhone of ander Apple product aan te schaffen.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Smartphonehoesjes.nl en geschreven door Marcel. De redactie van MacWorld.nl is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

0 Reactie(s) op: Apple of Samsung? Switchen kan!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.