Apple maakt reparatie iPhone-scherm makkelijker

Door: Lub Snoek | 08 juni 2017 08:47

Nieuws

Klanten van Apple krijgen binnenkort meer keuze als het gaat om een plek waar ze hun iPhone-scherm kunnen laten repareren.

Apple Store

Dat meldt Reuters op basis van bronnen bij Apple. Voor het repareren van een iPhone-scherm heeft Apple speciale machines ontworpen, zogenaamde Horizon Machines. Deze apparaten staan momenteel exclusief in zo'n 500 Apple Stores over de hele wereld.

Om de wachtrijen voor de Apple Stores in te korten, breidt Apple dit aantal flink uit. Zo'n 400 officiële Apple-dealers in 25 verschillende landen krijgen een Horizon Machine. De machines gaan vooral naar landen waar Apple weinig of geen Apple Stores heeft, zoals Colombia, Noorwegen en Zuid-Korea. Het ontwerp van de machine blijft nog altijd geheim.

Horizon Machine

De reden dat Apple de reparatie van een iPhone-scherm geheim houdt, is voornamelijk vanwege de veiligheid van de gebruiker. De Touch ID-vingerafdrukscanner wordt sinds een paar jaar aan de iPhone zelf gekoppeld en bij het vervangen van de scanner zet de smartphone zichzelf op slot. De Horizon Machine is de enige machine die een iPhone van een nieuwe vingerafdrukscanner kan voorzien.

iPhone-scherm

De Horizon Machine is noodzakelijk om de Touch ID-vingerafdrukscanner te vervangen, maar niet het volledige scherm. Vooralsnog kunnen consumenten of derde partijen het scherm van de iPhone zonder al teveel moeite vervangen. Is je hele scherm, inclusief vingerafdrukscanner, stuk? Dan kun je nu bij meer plekken terecht voor reparatie.

0 Reactie(s) op: Apple maakt reparatie iPhone-scherm makkelijker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.