'Apple maakt iPhone 6s dikker'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 18 juni 2015 17:04

iPhone

Een dikkere iPhone? Jazeker, de 6s wordt dikker dan de voorgangers. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Het zou voor het eerst zijn dat een nieuwe iPhone dikker wordt dan eerdere versies.

Apple-analist Ming-Chi Kuo beweert dat de iPhone 6s dikker gaat worden dan de vorige iPhones. Dat zou voor het eerst zijn, want ze werden alleen maar dunner. Dat de nieuwe iPhone dikker wordt heeft waarschijnlijk te maken met het Force Touch-scherm dat voor het eerst wordt toegevoegd op een Apple-smartphone. Heel veel dikker wordt de 6s overigens niet, want Kuo meldtdat de iPhone 0,2 millimeter in dikte zal toenemen. Niet echt een groot verschil, maar dat de iPhone dikker wordt is wel opvallend.

iPhone 6s wordt ook sterker

De iPhone 6s wordt niet alleen dikker, maar ook sterker. In de behuizing wordt namelijk aluminium verwerkt dat zestig procent sterker is dan de meeste aluminiumsoorten. Het Series 7000 aluminium werd eerder al gebruikt bij de Apple Watch. De 6s zal met de 6s Plus gepresenteerd worden in augustus is de verwachting. Apple zal de telefoons dan zoals gebruikelijk in september releasen en we zullen dan een aantal nieuwe features zien. Naast het Force Touch-scherm krijgen de smartphones waarschijnlijk een nieuwe A9-chip met 2GB RAM-geheugen, een extra microfoon, een verbeterde Touch ID-sensor en een 12 megapixel-camera. De 6s zal daarnaast in roségoud beschikbaar zijn.

0 Reactie(s) op: 'Apple maakt iPhone 6s dikker'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.