'Apple maakt iOS 9 proactief'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 29 mei 2015 13:32

iPhone

Apple gaat de dienst ProActive toevoegen aan iOS 9, zo melden bronnen van 9to5mac. De dienst zal onderdeel worden van Spotlight, al is het nog wel afwachten of ProActive ook daadwerkelijk wordt toegevoegd aan de nieuwe iOS.

Over ruim een week start de Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Francisco en er komen weer een aantal mooie presentaties aan. Zo kunnen we in ieder geval de presentatie van iOS 9 en OS X 10.11 verwachten, en bronnen van 9to5mac melden dat de nieuwe iOS de dienst ProActive gaat krijgen. Hierdoor denkt je Apple-device actief met je mee en doet zelfs suggesties voor apps. Apple zou er ook over denken om Spotlight weer naar de linkerkant van het scherm te verplaatsen. Lees ook: iOS 9 en OS X 10.11 veiliger en stabieler

Belangrijke rol voor Spotlight

Bij ProActive is een belangrijke rol weggelegd voor Spotlight, want de zoekfunctie van iOS moet de informatie leveren. Zoeken met Spotlight blijft gewoon mogelijk, maar onder de zoekbalk wordt direct al relevante informatie getoond. Via ProActive worden dan bijvoorbeeld suggesties gedaan voor apps die je kunt openen. Als je iedere dag Facebook checkt als je wakker wordt zou de dienst die app voor je klaar kunnen zetten. Ook denkt ProActive met je mee als je van huis gaat. Als er wegwerkzaamheden zijn op de route die je normaal altijd neemt, toont Spotlight een andere route.

De focus ligt bij iOS 9 op stabiliteit en veiligheid en dus is het de vraag of de dienst daadwerkelijk wordt toegevoegd, maar dat zal op de WWDC ongetwijfeld duidelijk worden. Houd onze site en social media in de gaten voor het belangrijkste nieuws rond de WWDC.

0 Reactie(s) op: 'Apple maakt iOS 9 proactief'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.