Apple lanceert Apple Watch op 24 april

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 09 maart 2015 20:31

Apple Watch

Na een lange periode van stilte en een tipje van de sluier in september vorig jaar, heeft Apple de Apple Watch officieel aangekondigd. Vanaf 24 april (pre-order datum 10 april) ligt Apple's visie op een smartwatch in de winkel in een select aantal landen. Nederland zit daar helaas niet bij.

Tijdens het 'Spring Event' ging Apple uitgebreid in op de jongste telg van de familie, en maakte direct korte metten met het gerucht dat de gemoederen de afgelopen maanden flink bezighield: de levensduur van de batterij. Geen vijf uur zoals werd gevreesd, maar 18 uur houdt de Apple Watch het uit alvorens deze opgeladen moet worden.

Functionaliteit van de Apple Watch

Uiteraard ging Apple uitgebreid in op de functionaliteit van de Apple Watch, al was het gros van de mogelijkheden in september vorig jaar al uit de doeken gedaan. Zo biedt het horloge de mogelijkheid om te betalen met Apple Pay, is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren (via een Wi-Fi/Bluetooth-verbinding met de iPhone), en kan de Apple Watch alle notificaties ontvangen die de iPhone ontvangt. Ook zet Apple groot in op de gezondheidsaspecten van het slimme polshorloge. Zo is het met de Apple Watch mogelijk om een flinke hoeveelheid aan fitnessactiviteiten bij te houden, maar houdt het horloge bijvoorbeeld ook in de gaten wanneer de drager te lang zit, en moedigt het deze aan om op te staan (al voegde de techreus uit Cupertino daar snel aan toe dat je deze optie kunt uitschakelen).

Tim Cook wordt heel erg enthousiast van bellen met de Apple Watch (en wij eigenlijk ook wel).

Apple Watch en apps

Omdat Apple vorig jaar de WatchKit heeft uitgebracht, hebben ontwikkelaars de mogelijkheid gekregen om alvast apps te ontwikkelen. Cook demonstreerde een aantal van dit soort apps, waaronder een app van het omstreden Uber, waarmee je met een paar tikjes op het horloge een auto uit de buurt kunt oproepen. Ook interessant is de mogelijkheid om met behulp van de Apple Watch je hotelkamer te ontgrendelen, al geldt hiervoor, evenals voor de Apple Pay-functionaliteit die werd getoond, dat dit wel moet worden ondersteund door de bedrijven in kwestie, en de vraag is hoe snel we daar in Nederland op kunnen rekenen.

Je hotelkamer ontgrendelen met je horloge, dat is geen toekomstmuziek.

Modellen en prijzen van Apple Watch

Bekend was dat het goedkoopste model van de Apple Watch 349 dollar zou gaan kosten. Vandaag maakte Apple ook de andere prijzen bekend. Het horloge komt in drie modellen: Sport, Watch en Edition en ieder model zal verkrijgbaar zijn in een 38mm en een 42mm editie. De prijs van deze editie loopt overigens snel op, want waar je 349 dollar betaalt voor het (aluminium) instapmodel van de Sport 38mm, betaal je voor het (stalen) instapmodel van de Watch-editie 549 dollar, en voor de 18-karaat gouden Watch Edition maar liefst 10 duizend dollar. Instapmodellen, omdat de prijs verder stijgt naarmate je een kiest voor een ander horlogebandje. De 42mm-edities zijn daarbij telkens 50 dollar duurder dan hun kleinere zusjes.

De prijs van een Apple Watch hangt niet alleen sterk af van het model, maar ook van het bandje.
]

Beschikbaarheid

Preorders van de Apple Watch kunnen worden geplaatst vanaf 10 april, waarna het horloge op 24 april verkrijgbaar is in onder andere Engeland, Australië, China, Japan, Hong Kong, Duitsland en Frankrijk. Wanneer we de Apple Watch hier in Nederland kunnen verwachten en wat precies de prijzen zijn in euro's, is nog niet bekend.

In Nederland zullen we helaas nog even moeten wachten.
]

0 Reactie(s) op: Apple lanceert Apple Watch op 24 april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.