Apple neemt augmented reality-bedrijf Metaio over

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 30 mei 2015 08:37

iPhone

Apple heeft augmented reality-bedrijf Metaio overgnomen. Het lijkt erop dat Apple de technologie wil gaan toepassen, wellicht in de kaarten-app.

Apple heeft weer een bedrijf overgenomen. Dit keer gaat het om Metaio, een bedrijf dat is gespecialiseerd in augmented reality en ontwikkelde al diverse apps met die technologie. Zo konden Ferrari-kopers hun auto van alle kanten bekijken, konden reizigers in Berlijn zien hoe de Berlijnse muur de stad in tweeën splitste en ook ontwikkelde Metaio de augmented reality-app van IKEA. De overname van Metaio geeft te denken over de plannen van Apple op het gebied van augmented- en virtual reality.

Augmented reality in kaarten-app?

Wat Apple van plan is met Metaio is nog niet duidelijk, maar het bedrijf heeft al eerder laten zien dat het geïnteresseerd is in augmented- en virtual reality. Zo is het bedrijf op zoek naar experts op het gebied van virtual reality en vroeg het al een patent aan voor een virtual reality bril. Het lijkt erop dat we in de toekomst wel wat kunnen verwachten van Apple op het gebied van augmented- en virtual reality. Wellicht wordt de technologie toegevoegd in de kaarten-app, want Apple zou al werken aan een manier om informatie te tonen als je de camera van de iPhone richt op je omgeving.

De overname van Metaio is in ieder geval een stap in die richting. Al blijft het gissen naar de plannen, want Apple heeft al eerder aangegeven dat ze "kleinere technologie bedrijven overnemen en daarbij geen mededelingen doen over de plannen of bedoelingen".

[youtube]DT5Wd8mvAgE[/youtube]

[youtube]CY9f6UJZlmM[/youtube]

[youtube]seVqIn6ecmc[/youtube]

0 Reactie(s) op: Apple neemt augmented reality-bedrijf Metaio over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.