Apple gaat voor eigen Street View

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 10 juni 2015 14:37

iPhone

Apple gaat Street View toevoegen aan Apple Maps. Het bedrijf uit Cupertino bevestigt op de site dat het busjes heeft rondrijden die data verzamelen om de kaarten-app te verbeteren.

In februari doken er al geruchten op dat Apple bezig zou zijn met Street View. Toen werden er al mysterieuze busjes gespot die door Apple zouden worden ingezet. Nu bevestigt het bedrijf dat het overal ter wereld voertuigen heeft rijden die data verzamelen voor Apple Maps. Op de site legt Apple uit dat een deel van de data gebruikt zal worden in toekomstige updates van de kaarten-app. Tussen 15 en 30 juni zullen de voertuigen verschillende plaatsen in Ierland, Engeland en de Verenigde Staten aandoen.

Apple Street View

Wat Apple precies met de data gaat doen is niet bekend maar het is niet gek om te denken aan Street View. Op de site zegt Apple dat het gezichten en nummerborden onherkenbaar zal maken om de privacy te beschermen. Dat kan er op duiden dat het de beelden niet voor zichzelf gaat houden. Apple is druk bezig met Apple Maps, dat is wel duidelijk. Zo wordt de ov-informatie in iOS 9 toegevoegd en schijnt het bedrijf ook bezig te zijn met een desktopversie van de kaarten-app. Het is nog niet bekend wanneer deze opties ook in Nederland beschikbaar zullen zijn.

0 Reactie(s) op: Apple gaat voor eigen Street View

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.