Apple dient patent in voor smartring

Door: De Telegraaf | 02 oktober 2015 08:43

iPhone

Apple heeft een smartring ontworpen. Dat blijkt uit een patentaanvraag van het Amerikaanse technologieconcern, dat eerder dit jaar zijn eerste smartwatch lanceerde.

Dat meldt AppleInsider. Het patent, getiteld 'Devices and Methods for a Ring Computing Device', gaat over een apparaatje dat de gebruiker om zijn vinger draagt. De 'slimme' ring bestaat onder meer uit een ingebouwde microfoon en camera, een klein schermpje en diverse sensoren. De gadget communiceert met de smartphone van de drager, maar enkele functies zouden ook zonder smartphone werken, net als bij de Apple Watch.

In de patentaanvraag staat dat er verschillende manieren zijn om de ring te besturen, bijvoorbeeld door erop te drukken, met behulp van spraakcommando's of door de biometrische sensor te activeren. Die sensor kan vaststellen hoe je je hand houdt en daar acties aan koppelen. De drager van het apparaatje kan zo in theorie zijn ringvinger uitstrekken of een vuist maken om een bepaalde taak uit te voeren.

AppleInsider publiceerde schetsen.

Helaas, het komt waarschijnlijk niet op de markt

AppleInsider heeft een aantal schetsen van de smartring gepubliceerd. Volgens de site is het onwaarschijnlijk dat Apple deze ring op de markt brengt, ook omdat de Apple Watch nog geen onverdeeld succes is. Mogelijk komt er ooit wel een vergelijkbaar product uit Cupertino, als de technologie verder ontwikkeld is en draagbare gadgets, zogeheten wearables, meer consumenten voor zich hebben gewonnen.

Het idee van een smartring is overigens niet nieuw. Er zijn al meerdere modellen verkrijgbaar, waarvan de meeste in de praktijk echter vooral als een soort veredelde afstandbediening voor een smartphone fungeren.

0 Reactie(s) op: Apple dient patent in voor smartring

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.