Apple CarPlay nu in Nederland

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 17 april 2015 13:54

iPhone

Vanaf vandaag ondersteunt Apple het autoplatform CarPlay ook in Nederland. Daarmee is Nederland één van de 25 landen waar CarPlay officieel wordt ondersteund.

CarPlay wordt vanaf vandaag officieel door Apple ondersteund in Denemarken, Nederland, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden. Hierdoor komt het aantal landen waarin Apple het autoplatform ondersteunt op 25. Met CarPlay is het onder andere mogelijk om het autosysteem met je stem te bedienen. De aanleiding voor de ondersteuning in ons land is waarschijnlijk dat Siri nu ook Nederlands spreekt en begrijpt, waardoor het systeem in het Nederlands te besturen is.

Apple CarPlay

Via CarPlay kun je je iPhone aan je auto verbinden waardoor je het autosysteem kunt bedienen. Dat kan via de knoppen en/of het touchscreen in de auto, maar ook met je stem. Bestuurders hoeven hun handen dus niet meer van het stuur te halen om muziek aan te zetten, het navigatiesysteem te bedienen, iemand te bellen of zelfs berichten te beantwoorden. Apple hoopt dat autorijden hierdoor veiliger wordt.

0 Reactie(s) op: Apple CarPlay nu in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.