Apple blijft 16 GB iPhones verkopen

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 10 juni 2015 11:09

iPhone

Apple blijft iPhones met 16 GB aan opslagruimte verkopen. Dat liet marketingdirecteur Phil Schiller van Apple weten in een interview met Apple-watcher John Gruber.

Phil Schiller heeft aangegeven dat Apple de 16 GB iPhones gewoon blijft verkopen. Dat liet de marketingdirecteur van het bedrijf weten in een interview met Apple-watcher John Gruber. De belangrijkste reden om door te gaan met de goedkoopste iPhones is volgens Schiller dat we data steeds meer online bewaren via iCloud. "Klanten die meer letten op de prijs van een iPhone, kunnen door bestanden online te bewaren zonder de extra opslagruimte de dag door komen," zo liet Schiller weten. Lees ook: 7 onbekende opslagdiensten onder de loep

Is iCloud de oplossing?

Daar kan gelijk een kanttekening bij geplaatst worden, want via iCloud en veel andere opslagdiensten kun je meestal maar 5 GB aan data online opslaan. Extra opslagruimte kost geld en heeft waarschijnlijk ook effect op de databundel van je abonnement. Daarnaast kun je apps niet online opslaan en die nemen juist steeds meer ruimte in op de devices. Apple gaf op de WWDC wel aan dat de apps waarschijnlijk weer kleiner worden in iOS 9. Voor de gebruikers van de iPhones met minder opslagruimte zou dat zeker een uitkomst zijn.

Eerder meldden we al dat Apple voor de iPhone 6s en 6s Plus juist wel afstapt van de 16 GB iPhone. Dat lijkt in ieder geval geen definitief afscheid, als we de woorden van Schiller mogen geloven. De nieuwste iPhones, die in september zullen uitkomen, zijn volgens de laatste berichten beschikbaar vanaf 32 GB.

0 Reactie(s) op: Apple blijft 16 GB iPhones verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.