Apps voor een anti-zoetsappige Valentijnsdag

Door: Stefanie Katzenbauer | 14 februari 2018 08:42

Valentijnsdag
Review

Hoe cliché het voor sommigen ook is: Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wat doe je met deze dag vol liefde, rozen en romantiek als je single bent of gewoon als koppel niet aan deze marktconforme feestdag doet? Wij helpen je op weg.

Relatie-apps

Laten we het grootste dooddoener maar meteen uit de weg helpen: je kan natuurlijk via allerlei dating-apps last minute een gelijkgestemde anti-Valentijnsdagdate vinden. Zo weet je met de bekende apps Happn (Android / iOS) en Tinder (Android / iOS) dat er daadwerkelijk in jouw omgeving iemand beschikbaar is. Voor een vrouwvriendelijke datingapp is Bumble (Android / iOS) ontwikkeld, waarbij de vrouwen altijd de eerste stap zetten maar die óók bedoeld is om eventuele vriendschappen af te sluiten.

Dat brengt ons bij de vriendschapsapps zoals Hey!Vina (Android / iOS). Ook deze app is speciaal voor vrouwen ontwikkeld die op zoek zijn naar een vriendin om een glaasje wijn of een kopje koffie mee te drinken. Vooraf worden je enkele vragen gesteld om een profiel van jouw interesses te schetsen. 

Een soortgelijke app is Meetup (Android / iOS). Deze richt zich niet op één geslacht en geeft je de mogelijkheid om uitgebreid jouw interesses, hobby’s en wensen aan te geven. Vervolgens kies je welke meetups voor jou interessant zijn en op basis van je locatie zie je meteen welke meetups er in de buurt plaats vinden.

Valentijnsdag

De deur uit

Als je via een van de bovenstaande apps een persoon gevonden hebt waarmee je het wel een avond of langer uit kan houden, is het tijd om af te spreken. Kies een plek die niet gevuld is met kleffe stelletjes maar zoek via Foursquare (Android / iOS) naar etablissementen die voldoen aan jullie eisen. Wil je ontbijten, lunchen, dansen? You name it en Foursquare begeleidt je er op basis van jouw locatie naartoe. 

Valentijnsdag

Check voordat je de deur uit gaat ook even welk weer het wordt. Dit doe je op een zoetsappige dag als valentijn met de widget Grumpy Weather (Android). Deze vertelt jou onomwonden wat voor *&%$-weer het buiten is.

Valentijnsdag

Ter plekke

Mocht je in de uitgekozen kroeg staan en je afspraak is te laat, dan kan je de tijd doden met een van deze games: Yellow (Android / iOS) biedt interessante puzzels zonder hints te geven. Het is net zo verslavend als Candy Crush maar simplistischer vormgegeven en met slimmere puzzels. Mocht geel nou echt jouw kleur niet zijn, download dan de soortgelijke app Red (Android / iOS).

Valentijnsdag

Geschikt voor in de kroeg maar ook zeker voor een avond op de bank is de enorm intrigerende game NoStranger (Android / iOS) dat gebruikt maakt van hetzelfde concept als een vriendschapsapp maar waarbij de persoon aan de andere kant al snel de nodige waarschuwingssignalen afgeeft. Jij als contactpersoon wordt op een spannende zoektocht gestuurd die je zeker even bezig houdt. 

Valentijnsdag

Als het avondje/middagje uit eenmaal van start kan gaan kan je je op alcoholisch gebied nog vermaken met verschillende apps. Zo hou je met de app Untappd (Android / iOS) bij welke biertjes je gedronken hebt en zie je meteen hoe deze bij het grotere publiek in de smaak vallen. Hou je niet van bier? Probeer dan de app Vivino (Android / iOS). Deze app kan wijnen aanbevelen naar jouw smaak maar kan ook wijnen identificeren. Extra bonus aan deze app is het uitgebreide commentaar van de wijnproevers. Een sommelier is er niks bij. 

Valentijnsdagg

Krijg je geen genoeg van handige en leuke apps? Elke maand bespreken we er acht in Computer!Totaal. Hier vind je de hele lijst tot nu toe.

0 Reactie(s) op: Apps voor een anti-zoetsappige Valentijnsdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.