Android-gebruikers stappen over naar iPhone

Door: jeroen-kuiper | 09 mei 2015 09:00

Nieuws

In Europa stapte één op de drie iPhone-kopers in het eerste kwartaal van 2015 over van een Android-smartphone. Dat meldt onderzoeksbureau Kantar Worldpanel.

Er werden nog nooit zoveel iPhones verkocht als in het eerste kwartaal van 2015. In totaal gingen er 61,1 miljoen Apple-smartphones over de toonbank. Uit onderzoek van Kantar Worldpanel blijkt nu dat in Europa eenderde van die iPhone-kopers overstapte van een Android-toestel. Het onderzoeksbureau peilde dat in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Die landen worden gezien als de grootste Europese markten en zijn dus een aardige graadmeter. Het marktaandeel van de Apple iOS steeg in Europa naar ruim twintig procent. Dat zou betekenen dat één op de vijf Europeanen een Apple-smartphone heeft. Lees ook: Alle geruchten over de iPhone 7

Overstappers dankzij iPhone 6 en 6 Plus

Tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van 2015 gaf Apple CEO Tim Cook al aan dat er nog nooit zoveel mensen overstapten naar de iPhone. De overstappers worden vooral aangetrokken door de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zo zegt Kantar Worldpanel. Waarom dat is valt niet met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat het grotere scherm van de iPhone 6 en 6 Plus ervoor heeft gezorgd dat de Android-gebruikers overstapten.

0 Reactie(s) op: Android-gebruikers stappen over naar iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.