5 Snapchat-tips voor beginners

Door: Redactie MacWorld | 11 augustus 2016 11:30

How To

Snapchat is erg leuk, maar door die talloze functies kan het voor de onervaren gebruiker wat overweldigend overkomen. Haal het beste uit je Snapchat-selfies, -videos en -doodles met deze 5 tips. Zo ingewikkeld is het niet!

Tip 01: Eerst tekst, dan een doodle

Je maakt een foto en tekent er met het potlood-icoontje iets bij. Of je schrijft er een stukje tekst bij met het T-icoontje. Maar let op: om doodle en tekst te combineren moet je eerst de tekst aanpassen en dan de doodle maken. Oftewel: na een doodle komt er geen tekstvlak meer. Lees ook: 22 tips om alles uit Instagram te halen.

Tip 02: Dagelijks andere lenzen

Gelukkig maar, voor Snapchat ‘lenses’ hoe je niet langer te betalen. Je kan er je gezicht een lachspiegel-effect mee geven en animaties toevoegen. Sommige lenzen kan je activeren, ze bewegen dan op je selfie. Na je selfie klik je op de ‘lenses’ optie, Snapchat kijkt vervolgens zelf waar een animatie past. Denk aan een glitterregenboog die uit je open mond valt. Er komen dagelijks nieuwe lenzen bij.

Tip 03: Twee filters tegelijkertijd gebruiken

Wist je dat het mogelijk is om twee filters tegelijkertijd te gebruiken? Je hebt er wel lenige vingers voor nodig ;). Gebruik eerst een ‘image filter’ en daarna een ‘data label filter’ (informatieve filter). Gebruik de eerste filter en houd met 1 vinger op je scherm de foto vast, tegelijkertijd gebruik je een andere vinger om een tweede filter te kiezen.

Tip 04: Filters voor videos

Ook een video kan je filters meegeven. Er zijn 3 icoontjes (die zie je in het lijstje van filters zodra je de video hebt gemaakt): een slak, een konijn en een terugspoel knop. Je snapt zelf wel dat je daarmee de meest spectaculaire momenten in je video langzamer af kan laten spelen en de mindere momenten sneller.

Tip 05: Meer beste vriendjes

Snapchat kiest automatisch drie vrienden waarmee je het vaakst een interactie hebt onder de ‘send to’. Hier kan je iets aan doen: ga naar je instellingen, klik op ‘# of best friends’ en kies voor 3, 5 of 7 vrienden. Dat maakt Snapchatten nóg sneller.

0 Reactie(s) op: 5 Snapchat-tips voor beginners

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.