5 handige nieuws-apps voor je iPhone

Door: Richard Veenstra | 31 mei 2017 11:13

How To

Je nieuws haal je toch gewoon van Facebook? Dat kan, maar dit zorgt wel voor een eenzijdig beeld van de wereld. Een nieuws-aggregator kan je helpen een gebalanceerd nieuwsoverzicht te geven. We laten je de 5 beste nieuws-apps zien.

News360

Standaard heeft News360 een paar nieuwsfeeds voor je geselecteerd. Wil je je persoonlijke nieuwsoverzicht maken, veeg dan naar links en kies voor Set up your home feed. Tik op één van de labels of zoek zelf naar een thema door op het vergrootglas te tikken. Sluit af door voor Start reading te kiezen.

Je leest een artikel door erop te tikken. Wil je een artikel markeren en later lezen, dan veeg je naar boven en tik je op het gele icoontje. Je kunt artikelen waarderen door ze een groen duimpje omhoog of een rood duimpje naar beneden mee te geven. De app leert van jouw voorkeuren en past de berichten aan op de artikelen die jij waardeert met een groen duimpje.

Kies welke thema’s je wilt zien in News360.
News360 ziet er overzichtelijk uit.

Squid

Waar News360 focust op Engelstalige artikelen, is Squid gericht op de Nederlandse markt. Ook hier kies je onderwerpen waar jij nieuwsberichten over wilt ontvangen. Je kunt altijd je voorkeuren aanpassen door op het plusje bovenin te tikken en vinkjes achter thema’s aan of uit te zetten.

Squid haalt zijn artikelen van bekende Nederlandse sites als NOS, NU.nl en Joop, maar afhankelijk van je voorkeuren lees je ook artikelen van sites als FHM, Dutch Cowboys en DJ Mag. Bovenin veeg je naar links om alleen nieuwsberichten over bepaalde thema’s in te zien.

Squid biedt inhoud in het Nederlands aan.
Selecteer welke thema’s je wilt zien.

Newsify

Newsify is een ietwat ouderwets ogende aggregator, maar heeft het grote voordeel ten opzichte van de voorgaande opties dat je zelf kunt bepalen welke nieuwsbronnen je wilt lezen. Geen zin in Foxnews, maar wel graag nieuws van de BBC lezen? Geen probleem.

Tik op het plusje en kies een thema. Vervolgens zie je alle mogelijke RSS-feeds van websites die de app aanbiedt. Tik op het plusje achter een blog en geef eventueel een map aan waar de RSS-feed moet worden opgeslagen.

Wil je een nieuwe map aanmaken, tik dan op Add to New Folder. Het voordeel hiervan is dat je zelf de controle hebt over welke blogs in welke thema-map moeten komen.

Alle beschikbare thema’s worden getoond.
Voeg een RSS-feed aan een map toe.

SmartNews

SmartNews werkt een beetje anders dan de andere aggregators. Het analyseert welke berichten van websites veel worden gelezen en schotelt je dan deze top-trending berichten voor.

Je kunt de app ook prima offline gebruiken, start de app als je een internetverbinding hebt en de app zal veel berichten tijdelijk automatisch op je iPhone opslaan. Loop naar buiten en je kunt de artikelen gewoon offline lezen. Afbeeldingen zijn dan niet te zien overigens.

Je past de nieuwskanalen aan door op Settings te tikken en voor Edit Channels te kiezen. Achter Edition kies je of je de Internationale editie wilt lezen of de Amerikaanse. En mocht je geïnteresseerd zijn in Japans nieuws, dan kun je dit ook selecteren.

De artikelen worden gedownload zodat je ze offline kunt lezen.
Kies welke editie je wilt lezen.

Medium

Medium is niet echt een nieuws aggregator, maar wel een geweldige bron van nieuws en informatie. Je moet je aanmelden met je emailadres of via Facebook, Google of Twitter.

Bovenin kies je een thema wat je interesseert. Je leest achtergrondartikelen en columns van allerlei schrijvers van de website Medium.com. Je kunt artikelen waarderen door op het hartje te tikken en schrijvers volgen door op Follow te tikken.

Medium is een soort combinatie van een nieuws aggregator en een sociaal netwerk, je kunt vrienden volgen en onderling artikelen aanbevelen.

Artikelen op Medium worden door veel verschillende auteurs geschreven.
Een artikel van Medium kun je liken door op het hartje te tikken.

0 Reactie(s) op: 5 handige nieuws-apps voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.