5 Berichten-trucjes op de iPhone die je moet kennen

Door: Martin Gijzemijter | 18 mei 2016 10:29

How To

De Berichten-app die we tegenwoordig gebruiken is al een flink stuk uitgebreider dan de app die Apple een paar jaar geleden introduceerde. Maar zoals altijd heeft Apple een groot aantal opties wat verder weg gestopt in de interface, om je niet onnodig te vermoeien met allerlei opties.

Een bericht doorsturen

Vraag iOS-gebruikers hoe je een bericht in Berichten moet doorsturen, en de kans is groot dat ze je zeggen dat dit niet mogelijk is. Niets van waar, je kunt berichten in Berichten vrij eenvoudig doorsturen. Houd je vinger ingedrukt op het bericht en druk op Meer. Vervolgens druk je rechtsonder op het pictogram delen en voila, de tekst is in een nieuw bericht geplakt. Nog even een afzender toevoegen en klaar. Lees ook: Zo doe je dat: Whatsappen op je iPad.

Het doorsturen van een bericht in Berichten is heel eenvoudig.

Zien wanneer een bericht is verstuurd

Een ander aspect van Berichten waar veel mensen zich aan storen is het feit dat je niet kunt zien hoe laat je berichten zijn verzonden / ontvangen. Ook dit is niet waar, Apple heeft deze functie wederom verstopt. Immers, die tijd hoef je niet de hele tijd te zien, alleen als je dat nodig hebt. Heb je die tijd nodig, sleep dan met je vinger van rechts naar links in een Berichten gesprek om de bijbehorende tijden te zien.

Door naar links te slepen zie je hoe laat berichten zijn verstuurd / ontvangen.

Irritante groepsberichten de mond snoeren

Ben je opgenomen in een groepsgesprek dat je best interessant vindt, maar word je knettergek van alle pop-ups en notificaties die je daarvan krijgt? Dan is het tijd om dat gesprek de mond te snoeren. Open het gesprek en druk rechtsboven op Details. Scroll nu naar onderen en schakel de optie Niet storen in. Je blijft nu onderdeel van het gesprek, maar notificaties zul je niet meer ontvangen.

Last van een groepsgesprek? Gewoon de mond snoeren!

Automatisch oude sms- en mms-berichten verwijderen

Een individueel sms-bericht neemt een minuscule hoeveelheid ruimte in beslag op je telefoon, maar na verloop van tijd begint het toch op te lopen - vooral als er afbeeldingen of video's tussen zitten.

Gelukkig heeft Berichten een handige instelling die automatisch oudere sms- en mms-berichten verwijdert, perfect om te voorkomen dat je telefoon vol komt te staan met oeroude threads:

Druk op Instellingen > Berichten, scrol omlaag en druk op Bewaar berichten (onder de header Berichtgeschiedenis). Bepaal vervolgens hoe lang je oude berichten wilt bewaren voordat ze verwijderd worden: 30 dagen, een jaar, of altijd. Er zijn helaas geen andere mogelijkheden.

Alle foto's en video's in een gesprek bekijken

Een enorm gesprek met een dierbare staat waarschijnlijk vol met foto's en video's van dagen, weken, of misschien wel maanden geleden, waardoor het een uitdaging is om helemaal terug te scrollen om naar een specifieke foto te zoeken.

Het goede nieuws is echter dat de nieuwere versies van Berichten voor iOS het mogelijk maakt om alle foto's en video's in een bepaald gesprek met berichten in één keer te bekijken.

Open een gesprek en druk op de knop Details in de bovenhoek van het scherm. Scrol omlaag naar het Bijlagen-gedeelte. Daar staat elke foto, video, audiobestand, en alle andere soorten bijlagen die je met een andere sms'er hebt uitgewisseld, klaar om opgeslagen, doorgestuurd, geprint, of gewoonweg geopend te worden.

Het enige wat je niet kunt doen met bestanden in het Bijlagen-gedeelte, is ze allemaal tegelijk selecteren - of tegelijk verwijderen (of überhaupt verwijderen, zelfs). En dat is wel een beetje jammer.

4 Reactie(s) op: 5 Berichten-trucjes op de iPhone die je moet kennen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 maart 2015 10:50 Anoniem
  LIjkt mij dat dat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing staat Overbodige pixelverpilling weer…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2015 11:03 Anoniem
  iWat?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 maart 2015 21:48 Anoniem
  iWie?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 mei 2016 16:38 Anoniem
  iProne?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.