36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Door: karen-haslam | 29 juni 2015 14:57

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

In deze tutorial laten we je wat trucs zien om de batterij van je iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 of oudere iPhone langer mee te laten gaan in iOS 8 (of iOS 7). Bovendien kijken we naar Apple's nieuwe energiebesparende functies in iOS 9.

Stap 1: Tips om je iPhone batterij de hele dag mee te laten gaan

Eén van de onontkoombare waarheden van de moderne technologie is haar voorliefde voor het zuigen aan het nationale elektriciteitsnet, als een of andere krankzinnige elektronische vampier. Je mag je iPad of iPhone het geweldigste stukje technologie ter wereld vinden, maar als de batterij leeg is, is het niet veel meer dan een stuk metaal en glas. Gelukkig hoeft dat niet te gebeuren. We hebben een aantal geweldige energiebesparende tips en trucs om de batterij van je iPhone de hele dag te laten werken. We bespreken hoe je de batterijduur van je iPhone kunt verbeteren in iOS 8 en iOS 7, plus wat je in iOS 9 kunt verwachten om je batterij nog langer mee te laten gaan.

Deze tips zullen je ook helpen om je iPhone een beetje langer mee te laten gaan wanneer je een weekendje weg bent zonder je oplaadkabel; tijdens een stroomstoring; of wanneer je op een trage trein zit en wanhopig probeert om je iPhone de reis naar huis te laten overleven die anders wel heel erg saai zou zijn.

Volg deze trucs om je iPhone, iPad of iPod touch voldoende energie te geven om die belangrijke extra minuten- of zelfs uren - te laten doorstaan. En als je dagelijks met de batterij van je iPhone in de problemen komt - het kan zijn dat je sinds je naar iOS 8 geüpdatet hebt de dag niet doorkomt zonder opnieuw te moeten opladen - kun je deze adviezen volgen om de batterijduur van je iPhone te verlengen.

Hier zijn de beste manieren om de batterijduur van je iPhone te verlengen in iOS 8, van systeemwijde instellingen die de moeite waard zijn om aan te passen tot apps van derden die je moet uitschakelen (of inschakelen) om energie te besparen. Deze tips werken ook voor iOS 7, tenzij anders vermeld.

Stap 2: Energiebesparing in iOS 9

Wanneer iOS 9 later dit jaar verschijnt, zullen er nieuwe energiebesparende functies in zitten waarvan Apple beweert dat ze helpen om de batterij van je iPhone veel langer mee te laten gaan. Er is een nieuwe systeemwijde batterij besparende modus, maar Apple zegt bovendien dat iOS 9 zou moeten helpen om je batterij een uur langer mee te laten gaan zonder die nieuwe besparende modus dankzij aanpassingen waardoor het besturingssysteem minder energie verbruikt.

Met de nieuwe batterij besparende modus krijg je een waarschuwing te zien wanneer je iPhone onder de 20 procent komt te zitten en kun je de Low Power Mode inschakelen. Deze modus reduceert de animaties op het hele systeem, het verkort de periode waarin het scherm aan blijft staan en verder probeert het op allerlei andere manieren ervoor te zorgen dat je batterij wat langer mee zal gaan.

Je kunt de Low Power Mode ook op andere momenten inschakelen: je kunt de optie vinden in het nieuwe Battery gedeelte in Settings nadat je naar iOS 9 geüpgraded hebt. Je kunt zien of de modus is ingeschakeld door naar de batterij indicator bovenaan het scherm te kijken. Normaal gesproken is deze groen of rood, maar als de Low Power Mode aan staat is het icoon geel.

Stap 3: Hoe slecht is de batterijduur van je iPhone daadwerkelijk?

Een snelle manier om te controleren of er echt een probleem is met de batterij in je iPhone is naar Settings > General > Usage > Battery Usage te gaan om je Usage en Standby tijden na te kijken. De Usage tijd is hoe lang je de telefoon gebruikt hebt sinds het laatste oplaadmoment, Standby geeft aan hoe lang geleden de telefoon voor het laatst is opgeladen. Je kunt verwachten dat Usage een stuk lager zal zijn dan Standby (tenzij je je telefoon sinds het opladen constant gebruikt hebt).

Om je batterij te testen moet je de Usage en Standby tijden noteren en vervolgens het apparaat in de slaapstand zetten door op de aan-/uitknop op de bovenkant van het apparaat te drukken. Controleer na vijf minuten de veranderingen in de tijden. Als je apparaat correct werkt, zou de Usage tijd minder dan een minuut gestegen moeten zijn, terwijl de Standby tijd vijf minuten gestegen is. Als de Usage tijd meer dan een minuut gestegen is, weerhoudt iets je telefoon ervan om in de slaapstand te gaan en zit je met een leeglopende batterij.

Volgens Apple Store genius Scotty Loveless is de kans groot dat een app of je e-mail instellingen verantwoordelijk zijn voor het probleem in plaats van de batterij zelf of je iPhone.

Volg de volgende tips om het onnodig leeglopen van de batterij wanneer je iPhone niet in gebruik is te voorkomen. Verder hebben we een aantal tips voor momenten waarop je extra batterijduur goed kunt gebruiken.

Stap 4: Welke apps zuigen de batterij leeg?

In iOS 8 kun je precies zien welke apps de grootste verbruikers zijn. Ga naar Settings > General > Usage > Battery Usage en scrol omlaag om te zien welke apps in de afgelopen 24 uur of de laatste 7 dagen de grootste energievreters zijn geweest.

Lees ook: Welke apps slurpen m'n iPhone batterij leeg?

Je kunt verwachten dat Facebook bovenaan zal staan en Safari lijkt ook een grootverbruiker te zijn. Maar dit zijn natuurlijk ook frequent gebruikte apps.

Let op apps die achtergrondactiviteit hebben die de batterij doet leeglopen, misschien moet je kijken wat deze achtergrondactiviteit is. Hier hebben we het verderop in het artikel over.

0 Reactie(s) op: 36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.