3 tips voor de camera in de iPhone 7 Plus

Door: Martin Gijzemijter | 12 december 2016 10:44

How To

Heel veel vernieuwingen heeft de iPhone 7 Plus niet ten opzichte van zijn voorganger, maar de veranderingen die wel zijn doorgevoerd zijn meteen ook best heftig: geen analoge hoofdtelefoonaansluiting meer, een softwarematige thuisknop en niet één maar twee camera’s. Maar hoe profiteer je nu precies van die nieuwe camera?

Scherptediepte

Waar Apple zelf enthousiast over bleek, is de mogelijkheid om foto’s te nemen met scherptediepte. Geen échte scherptediepte, maar een softwarematig gesimuleerde versie daarvan. Veel mensen waren teleurgesteld dat deze functie in geen velden of wegen te bekennen was toen ze hun iPhone 7 Plus voor het eerst in de handen hadden. Gelukkig is de functie inmiddels wel beschikbaar en we zijn er blij mee. Het is niet altijd perfect, soms wordt er iets vervaagd wat niet zou moeten, maar in negen van de tien gevallen is het resultaat verbluffend.

Optische zoom

Het feit dat de iPhone 7 Plus twee camera’s heeft, zal nieuwe mogelijkheden opleveren met betrekking tot het maken van bijvoorbeeld 3D-foto’s (bijvoorbeeld met de app genaamd ProCam 4). Maar op dit moment is het grootste voordeel van die tweede camera, dat je kunt inzoomen op je onderwerp zonder kwaliteitsverlies. Daarvoor moet je echter wel op de juiste knop drukken, want als je het verkeerd doet, krijg je een ingezoomde versie van de eerste camera, in plaats van een uitgezoomde versie van de tweede camera. Om te schakelen tussen camera’s start je de app Camera. Je ziet nu een rondje met daarin 1x. Wanneer je op dit rondje drukt, verandert de tekst in 2x en ben je overgeschakeld naar de andere camera. Op dezelfde manier schakel je weer terug.

Camera 1...
... en camera 2.

Digitale zoom

In de vorige stap gaven we aan dat je ook per ongeluk verkeerd kunt zoomen. Hoe dit werkt, zul je ontdekken wanneer je je vinger ingedrukt houdt op het rondje met 1x. Wanneer je dit doet, verschijnt er een draaischijf waarmee je digitaal kunt zoomen (tot 10x). Digitale zoom leidt echter tot kwaliteitsverlies en is dus niet altijd optimaal. Je kunt door aan de schijf te draaien ook overschakelen naar de tweede camera. Verschuif je echter per ongeluk je vinger en is de zoom 1.9x, dan denk je dus een mooie foto te maken met camera twee, maar neem je een zwaar ingezoomde foto van camera 1.

0 Reactie(s) op: 3 tips voor de camera in de iPhone 7 Plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.