3 manieren om GIF-bestanden te versturen via WhatsApp

Door: Redactie Lifehacking | 18 september 2016 08:08

How To

Natuurlijk, Telegram heeft gewoon een GIF-functie (maar we kunnen niet allemaal 1 2 3 overstappen want opa en oma gebruiken nog WhatsApp). Hoe verstuur je dan toch een GIF via WhatsApp? Hier staan 3 manieren op een rij. Het zijn geen elegante oplossingen, maar tot WhatsApp overstag gaat, kun je hiermee vooruit.

Tip 01 Verander je GIF in een mp4

Als je ‘gewoon’ een GIF deelt maakt WhatsApp er een stilstaand plaatje van. Verander de extensie van het bestand van .gif naar .mp4. De ontvanger kan het bestand nu downloaden en afspelen. Het bestand wordt wel gezien als video, dus een infinite loop zal je niet krijgen. Lees ook: In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

Tip 02 Download Imgur

Imgur is in meerdere opzichten een goede keuze. De verslavende foto-app heeft een enorme database van leuke GIFjes die je via meerdere sociale media kan delen.

Heb je een leuke GIF gevonden? Kopieer de link en plak in een WhatsApp-bericht. Je krijgt alvast een preview te zien. De ontvanger klikt op de link en ziet de GIF in een browser of, als de ontvanger ‘m heeft, in de Imgur-app (Android / iOS. Daarnaast is Imgur natuurlijk ook gewoon een fijne app voor saaie momentjes in de bushalte.

Tip 03 Google Foto's

Selecteer een GIF in Google Foto's (Android / iOS) (download de laatste versie van de app) en deel ‘m via WhatsApp. Tadaa: je GIF is omgezet in een video! Je kan de video inkorten of een onderschrift toevoegen met de gebruikelijke WhatsApp-tool.

0 Reactie(s) op: 3 manieren om GIF-bestanden te versturen via WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.