20 apps om bij te leren

Door: Evi Maquoi | 14 september 2018 11:34

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Geheugentraining en leren klussen

11 Elevate

De spelletjes van Lumosity zijn verslavend.

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Elevate ziet er heel erg mooi uit en zit ook tjokvol oefeningen die je beter leren luisteren, tellen, focussen en onthouden. Alles start met een test van enkele minuten. De app bereidt vervolgens een trainingsschema voor en daagt je daarna uit om dagelijks drie oefeningen uit te voeren. Bij elke test zie je wat je precies traint: je leessnelheid, geheugen, precisie etc. Uiteraard worden je vorderingen netjes bijgehouden en in allerlei statistieken gegoten.

13 Peak

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Ook Peak laat je dagelijks op een aangename manier aan een fit brein werken. De Peak Coach helpt je te werken aan je geheugen, mentale behendigheid, taal, coördinatie, creativiteit en beheersing van emoties. De makers beweren dat de app zelfs stimuleert om probleemoplossend te leren denken. De spellen zijn stuk voor stuk origineel en ze zijn allemaal ontwikkeld in samenwerking met neurowetenschappers. Je kunt bij de start helemaal zelf aangeven wat je trainingsdoel is. De gebruikersinterface en instructies zijn in het Nederlands, daar kunnen andere ontwikkelaars nog wat van leren.

14 Mind Games

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Mind Games zit tjokvol oefeningen in allerlei categorieën: van geheugenspelletjes tot wiskundige raadsels. De meeste oefeningen moet je zo snel mogelijk proberen uit te voeren. Je krijgt telkens 120 seconden de tijd. Je score wordt per oefening bijgehouden. Een pluspunt is dat je ook te zien krijgt hoe je scoort in vergelijking met alle andere spelers van jouw leeftijd. Na enkele dagen kun je ook via allerlei statistieken afleiden of je al dan niet vooruitgang boekt. De spelletjes zijn leuk en soms best wel origineel. De advertenties zijn ietwat storend.

Hoeveel punten kun jij scoren binnen 120 seconden?

15 Fit Brains Trainer

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Wil je originele spellen? Met Fit Brains Trainer moet je een stapel gekleurde schijven matchen in voor- en bovenaanzicht, of twee soorten fruit zo snel mogelijk rangschikken in de juiste mand of op een spelbord onthouden waar dezelfde Mahjong-blokjes liggen. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van leuke spellen die je in Fit Brains Trainer kunt tegenkomen. Na elke oefening krijg je Fit Brains-punten in verschillende categorieën, zodat je kunt zien waar jij goed in bent: focussen, logisch denken, onthouden, visualiseren, snelheid en talenkennis.

16 iHandy Doe-Het-Zelf

Dankzij iHandy heb je vijf tools in broekzakformaat.

Prijs: € 2,29

Wil je iets klussen en heb je je materiaal niet bij de hand? Dankzij iHandy Doe-Het-Zelf heb je altijd vijf tools in je broekzak. De app bestaat uit een schietlood om te controleren of muren of lijnen verticaal zijn. Daarnaast bevat de app een niveaupas om een oppervlak mooi glad te krijgen en een waterpas. Er zit ook nog een stalen gradenboog in om hoeken van 0 tot 180 graden te meten en met de stalenmeter kun je afstanden meten. Echt materiaal werkt eenvoudiger, maar iHandy is een prima alternatief.

17 WikiHow

Prijs: gratis

Een heel erg uitgebreide app is wikiHow. Deze applicatie zit echt bomvol tutorials. Noem het gerust de grootste handleiding wereldwijd. Het gaat ontzettend breed, maar er zitten ook heel wat klusworkshops in de app verwerkt. Je leert er aan de hand van overzichtelijke stap-voor-stapinstructies bijvoorbeeld plinten plaatsen, pvc-buizen schilderen, dakgoten reinigen etc. Elke klus is voorzien van overzichtelijke tekeningen of foto’s. Let wel, de instructies zijn uitsluitend in het Engels!

18 Family Handyman DIY Tip Genius

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Dankzij Family Handyman DIY Tip Genius krijg je een waslijst insidertips voorgeschoteld. Van timmerwerk en een toilet ophangen tot verfspuiten en een lekkende kraan repareren. Alle klussen zijn netjes onderverdeeld in categorieën, zodat je snel vindt wat je zoekt. De videofragmenten zijn echt handig. Let wel, alle inhoud is enkel in het Engels beschikbaar.

Grote kans dat je in deze verzameling bouwadvies vindt wat je zoekt.

19 Klussen voor beginners

Prijs: gratis

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan is Klussen voor beginners een must. Deze app verzamelt meer dan zestig verschillende stappenplannen. Van laminaat plaatsen of het boren in keramische tegels tot het vervangen van een deurslot of het ophangen van een gordijnrail. Per stappenplan krijg je een overzichtelijke boodschappenlijst, enkele handige tips en stap-voor-stap instructies met duidelijke tekeningen. Heb je nieuw materiaal aangekocht? Een bovenfrees, heteluchtpistool of schuurmachine bijvoorbeeld? Je krijgt per gereedschap een duidelijk overzicht van de klussen die je daarmee kunt uitvoeren én nuttige tips over het gebruik van het apparaat.

20 KARWEI

Prijs: gratis

Met de KARWEI-app blijf je op de hoogte van aanbiedingen en kun je de voorraden van specifieke producten in de bouwmarkt in jouw buurt checken. Nog handiger zijn de zogenoemde klusdossiers die je in de app vindt. Je leert stap voor stap een douchewand plaatsen, verlichting installeren of ondervloer leggen. Ook handig: per klus krijg je een lijstje van benodigdheden voorgeschoteld. Andere bouwmarkten als Hornbach, Gamma en Praxis hebben ook hun eigen apps.

0 Reactie(s) op: 20 apps om bij te leren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.