20 apps om bij te leren

Door: Evi Maquoi | 14 september 2018 11:34

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Geheugentraining en leren klussen

Niks zo handig als apps waar je echt iets van leert. Van een taal leren of de basisprincipes van programmeren ontdekken tot je geheugen trainen of leren klussen. Wij scheiden het kaf van het koren en schotelen je twintig apps voor die écht de moeite waard zijn.

1 Busuu

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Italiaans, Duits, Japans, Russisch of Arabisch? Via busuu kun je twaalf verschillende talen leren. Na een korte test weet de app op welk niveau je kunt instappen. De grootste troef van busuu is dat de lessen erg kort zijn en op die manier gaat het niet vervelen. Elke keer als je vijf minuutjes moet wachten, kun je wat oefenen. Ook de variatie is een pluspunt: er zijn oefeningen voor woordenschat, dialoog en grammatica. En er zitten quizzen in verwerkt waarmee je alle verworven kennis kunt testen.

De app oogt mooi en is erg gebruiksvriendelijk.

2 Duolingo

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Eén van de populairste apps om een taal te leren is ongetwijfeld Duolingo. Het succes van deze app is het hoge spelgehalte. Met Duolingo kun je dagelijks – op een aangename en speelse manier – je woordenschat verrijken, grammatica opkrikken of zelfs je uitspraak oefenen. Vanuit het Engels kun je onder andere naar het Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Zweeds, Turks etc. De app toont voortdurend je vooruitgang en laat zien hoe je jezelf nog kunt verbeteren. Het is een beetje verslavend …

3 Mondly

Japans leren via Mondly? Dat kan!

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Een erg grote troef van Mondly is dat je vanuit het Nederlands als brontaal kunt vertrekken. Bovendien heb je meer dan dertig talen ter beschikking. Naast de populairste Europese talen kun je bijvoorbeeld ook Vietnamees, Zuid-Afrikaans of Japans leren. De oefeningen zijn plezierig en gevarieerd. Het is zelfs mogelijk om wedstrijden met vrienden te organiseren.

4 Quizlet

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Zijn er een paar woordjes die je echt niet kunt onthouden? Dankzij Quizlet maak je in een handomdraai flashcards aan zodat je op elk verloren moment even kunt oefenen: in de trein, bij de dokter in de wachtruimte of tijdens de middagpauze. Dankzij de adaptieve leermethode start je met de makkelijke vragen. Zodra je die onder de knie hebt, wordt het telkens een tikkeltje moeilijker. Ook het vermelden waard: het is ook mogelijk om sets die andere Quizlet-gebruikers hebben aangemaakt te downloaden.

5 Tandem

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Tandem is iets minder bekend, maar wel het vermelden waard. Je krijgt immers een taalbuddy toegewezen aan de hand van je eigen interesses. Niet virtueel, maar iemand van vlees en bloed. Misschien zelfs iemand aan de andere kant van de wereld. Let wel, om de ideale match te vinden, heb je enkele dagen geduld nodig. Vervolgens kun je berichten versturen of zelfs videochatten.

De cursussen die je via Udacity kunt downloaden zijn erg gevarieerd.

6 Udacity

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Als je op zoek bent naar een app die verschillende online cursussen bundelt, ben je bij Udacity aan het juiste adres. De focus ligt op STEM: Science, Technology, Engineering en Mathematics. De cursussen zijn gevarieerd: van HTML en CSS tot machine learning, app-development en user experience (UX). Elke les is in het Engels beschikbaar. Een voordeel is dat je dat je content kunt downloaden, zodat je ze offline kunt gebruiken.

7 Grasshopper

Grasshopper is ideaal voor beginners.

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Wil je op een speelse manier leren coderen? Dan heb je Grasshopper nodig. Een pluspunt is dat je met Grasshopper vooral moet experimenteren. Geen saaie theorie, gewoon aan de slag gaan. Je leert stap voor stap nieuwe javascript-codes aan. Vanaf de allereerste les. Je start met ‘fundamentals’, vervolgens stoot je door naar de lessen ‘animations’ I en II. Bovendien ziet de app er ook erg gelikt uit. Ook handig: er zitten trainingsschema’s in de app verwerkt. Je kiest zelf of je dagelijks, om de andere dag of twee keer per week traint. Leuk en zelfs een tikkeltje verslavend.

8 Mimo: Learn to Code

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Wanneer je Mimo voor het eerst opent, moet je aangeven wat je wilt leren: een app bouwen, een website maken, een game ontwikkelen of leren hacken. Vervolgens stippelt de app een heel traject voor je uit. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid; van Java en Ruby tot Swift, C#, Python, CSS etc. Per les krijg je onmiddellijk te zien hoeveel tijd je nodig hebt. Let op, sommige cursussen duren verschillende uren. Gelukkig zijn ze telkens onderverdeeld in hapklare brokken.

9 SoloLearn

Prijs: gratis (+ in-app-aankopen)

Ook SoloLearn is zo’n allesomvattende app. C++, SQL, PHP, Python 3, Java, … je zegt het maar. Beginners kunnen van start met de basis, ietwat gevorderden kunnen aan de slag met de ‘coding challenges’. Er is zelfs een ‘code playground’ waar je creaties van andere gebruikers kunt testen en becommentariëren. De hoeveelheid lessen is ontzettend uitgebreid en dat is een groot pluspunt.

SoloLearn is uitgebreid en ontzettend leerrijk. De interface mag nog iets strakker.

10 Box Island

Prijs: iOS gratis, Android € 0,59 (+ in-app-aankopen)

Wil je ook je kinderen leren programmeren? Dan is Box Island ideaal. De educatieve app is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar en beschikbaar in drie moeilijkheidsgraden. Je kind leert commando’s opsplitsen in stappen, patronen herkennen en loops bouwen. Bovendien stimuleren de oefeningen het logisch denken op een leuke en speelse manier.

0 Reactie(s) op: 20 apps om bij te leren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.