15 apps om fit worden met behulp van je smartphone

Door: Richard Veenstra | 15 april 2016 07:14

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

08 Runtastic Six Pack

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Runtastic heeft een goede hardloop-app, vergelijkbaar met RunKeeper en Strava. De makers hebben echter nog meer apps: bijvoorbeeld Sixpack, puur gebaseerd op het trainen van je buikspieren. De app bestaat uit drie programma's, je moet eerst het eerste programma van tien dagen volledig doorlopen. Elke dag moet je ongeveer tien tot twintig minuten oefeningen doen, deze worden allemaal heel helder beschreven in de app. Een upgrade naar de volledige versie kost 4,99 euro en biedt meer work-out-opties en trainingsprogramma's. Alle oefeningen kun je in de app voor en na je training nog eens bekijken.

Runtastic Six Pack levert duidelijke trainingsvideo's.

09 Sworkit

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Sworkit is een volledige work-out-app met ongelooflijk veel functies. Je kunt niet alleen krachttraining doen met de app, Sworkit geeft ook een heleboel stretch-tips en heeft een veel yoga-programma's aan boord. Door middel van video's zie je hoe je de oefening perfect uitvoert en een vriendelijke stem leidt je naar de volgende oefening. Sworkit heeft een beloningssysteem in de vorm van medailles die je op je socialmedia-accounts kunt delen. Na een sessie geeft de app bovendien aan hoeveel calorieën je hebt verbrand.

10 StrongLifts 5x5

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Stronglifts 5x5 is een app die speciaal is bedoeld voor mensen die op krachttraining willen focussen. Voer eerst je leeftijd, gewicht en lengte in en vertel hoeveel gewicht je per fitness-onderdeel nu kunt tillen. De app geeft vervolgens aan met welk gewicht je per onderdeel moet beginnen. Stronglifts 5x5 is een soort notitie-app waar je invult of je de gezette doelen daadwerkelijk hebt behaald. Je kunt de app het beste gebruiken als aanvulling op je sportschool-abonnement, je wordt steeds uitgedaagd om te trainen met meer gewicht.

11 Pocket Yoga

Android / iOS

Prijs: € 2,99

Fit zijn heeft niet alleen te maken met gewichten heffen of hardlopen, ook flexibiliteit is belangrijk. En hoe train je dit beter dan met wat dagelijkse yoga-oefeningen? Pocket Yoga is een handige app die vijf verschillende programma's aanbiedt met elk tientallen poses. Van elk programma kun je de tijd aanpassen en geef je aan of je beginner of gevorderde bent. Als je meer wilt weten over de poses, dan kun je alle poses plus een omschrijving voor of na je training bekijken. Je kunt helaas niet zelf je programma's samenstellen.

12 Daily Yoga

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Om de app Daily Yoga te kunnen gebruiken, moet je je aanmelden via e-mail of Facebook. Handig is dat je van elke pose een informatieve video kunt zien, dit is vaak veel duidelijker dan een tekstinstructie. De app heeft een paar gratis programma's, maar als je alles uit de app wilt halen, heb je voor 7,99 euro per maand toegang tot alle programma's. Dit is een flinke investering, maar dan heb je wel toegang tot heldere instructies en prima yoga-oefeningen. De gratis versie heeft overigens af en toe irritante reclames.

De video-instructies zijn handig als je een pose goed wilt uitvoeren.

13 FitStar Yoga

iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

FitStar Yoga is een zeer gelikte app met mooie video's en gesproken instructies. Tijdens poses word je gemotiveerd de pose correct uit te voeren en achteraf kun je aangeven hoe lastig de pose voor jou was. Enige nadeel is dat de app redelijk veel ruimte op je smartphone in beslag neemt, een sessie kan zo een paar honderd megabyte groot zijn. Helaas is de yoga-app alleen voor iOS beschikbaar. FitStar heeft ook een work-out-app, deze is vergelijkbaar qua stijl en ook voor Android verkrijgbaar.

FitStar Yoga wil graag weten of de pose lastig voor je was.

14 Pregnancy Workout Free

Android / iOS

Prijs: Gratis

Als je zwanger bent, kun je niet alle normale oefeningen doen. Er is gelukkig een goede app (ook beschikbaar voor Android) voor zwangere vrouwen beschikbaar. Kies in welke fase van je zwangerschap je je bevindt. Per fase heb je één gratis sessie. Als je toegang tot de andere vier wilt, dan moet je upgraden naar de volledige versie voor 2,99 euro. Je kunt per oefening zien hoe je deze moet uitvoeren, maar door de simpele vormgeving is dit af en toe lastig te zien. De gratis versie heeft reclame onder in beeld.

Geef aan in welk trimester je van je zwangerschap bent en begin met de training.

15 Zombies, Run!

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Even een andere benadering om fitter te worden. Zombies, Run! is een spel wat je speelt door in de echte wereld te rennen of te lopen. Je luistert naar het verhaal op je koptelefoon en je hoort wanneer je moet rennen voor zombies of wanneer er andere monsters op je afkomen. Door het spelelement vergeet je af en toe dat je aan het sporten bent en word je spelenderwijs fitter. De app heeft nog meer sessies zoals intervaltrainingen aan boord.

1 Reactie(s) op: 15 apps om fit worden met behulp van je smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 april 2016 17:46 probeertehelpen
  weinig fiets apps moet ik zeggen. En irritante reclames dat wel. Ik kijk wel google afbeeldingen en of video's en draai deze af op mijn laptop. Ik haal ze allemaal van Youtube. voorbeeldje.

  https://www.youtube.com/watch?v=m52Xi-nRVd0
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.